Herätyksen tulta Suomessa!

Luokka: 
Pääkirjoitus

Elämme ratkaisevan tärkeitä vaiheita maassamme. Uuden eduskunnan valinta tapahtuu näinä viikkoina. Nyt jos koskaan on tärkeää, että kansakuntamme parasta haluavina rukoilemme oikeiden valintojen puolesta, että kristilliset arvot saavat lisää kaikupohjaa. Eikä vain rukoilla, vaan käydään myös äänestämässä ja siten vaikuttamassa omalta osaltamme maamme tulevaisuuteen.

Kansakuntamme kohtalon ratkaisee kuitenkin viime kädessä se, että koko yhteiskuntaa ravisuttava herätys saa murtautua esiin maassamme. Silloin eduskuntaan tulee enemmistö Jumalaa pelkääviä lainsäätäjiä ja parantuminen tapahtuu sisältä käsin, eikä niin, että yritämme saada jumalattomia ymmärtämään Raamatun arvoja.

Tätä herätyksen tulta on Jumala nyt sytyttämässä kautta Suomen. On jännittävää saada olla mukana tällaisessa ajassa. Kun seurakunnat syttyvät Jumalan tulesta, on sillä väistämätön vaikutus koko yhteiskuntaan. Seurakuntien ei tule ainoastaan hetkellisesti innostua, että jotain uutta tapahtuisi. Herätys ei ole vain jokin teemavuosi, vaan jatkuva prosessi, jossa Jumalan tuli saa voimakkaammin vallata sydämet ja vaikuttaa kaikkeen.

Millainen on jatkuvassa herätyksessä elävä seurakunta? Siinä Pyhän Hengen tuore läsnäolo, täyteys ja armolahjat vaikuttavat niin, että se mitä tehdään, tapahtuu Hengen voitelun ja johdatuksen alaisuudessa. Raamattu Jumalan Sanana antaa terveen perustan kaikkeen. Sanan julistus kohtaa ihmisten tarpeet arjessa.

Palavan seurakunnan rukouselämä on voimallista ja se on oppinut myös ylistyksen ja palvonnan merkityksen. Sellaisessa seurakunnassa uskovien keskinäistä yhteyttä leimaa rakkaus ja kunnioitus, luottamus ja rohkaisu. Siihen on uusien helppo tulla mukaan.

Herätyksen tulessa elävä seurakunta kohtaa ongelmat haasteina. Sillä on kyky muuttaa ne mahdollisuuksiksi, jotta Jumalan kunnia tulisi esiin niiden kautta. Peloton usko luottaa Jumalaan ja rakastaa häntä joka tilanteessa. Sellainen seurakunta on oppinut kokosydämisen antautumisen Jumalalle ja on kiitollisuudesta valmis palvelemaan ja antamaan vapaaehtoisesti.

Jatkuvassa herätyksessä toimiva seurakunta on löytänyt yksinkertaisen evankelioinnin, joka on ymmärrettävissä ja vastaanotettavissa. Se tapahtuu julistamalla, todistamalla, laupeudentyön kautta, Hengen voiman yliluonnollisen ilmenemisen kautta ja uskovien hyvän vaelluksen kautta.

Herätyksen tulessa seurakunta kasvaa ja varustaa uusia johtajia ja vastuuhenkilöitä. Se jakaa tehtäviä ja vastuuta yhä laajemmille hartioille. Koulutuksen kautta uskovista tehdään todellisia Jeesuksen opetuslapsia. Se tapahtuu armon ilmapiirissä Jumalan rakkauden vaikutuksesta.

Suomi on herätyksen tulessa! Mutta kuinka voimakkaasti? Se riippuu myös sinusta. Mieti: Millaisessa herätyksen tulessa olisi sinun seurakuntasi, jos kaikki sen jäsenet olivat yhtä palavia kuin sinä?

Seppo Pehkonen
seppo.pehkonen[at]nakymagazine[dot]fi

Lisää uusi kommentti