Jumalan kirkkaus ja johtajuus

Luokka: 
Pääkirjoitus

Näky Magazinen tarkoitus on välittää Jumalan kirkkauden läsnäoloa jokaiselle lukijalle. Tämä ilmaisu synnyttää monia kysymyksiä. Mitä tuo kirkkaus on? Miten sen läsnäolo tulee ihmisen osaksi? Mitä seurauksia sillä on? Miten se liittyy paljon puhuttuun herätykseen?

Jumalan kirkkaus (tai kunnia kuten se myös voidaan kääntää) on Jumalan ihmeellisen olemuksen esiintulemista. Raamattu sanoo, että lopulta ”maa on täynnä Herran kirkkautta (täynnä Herran kunnian tuntemista), niin kuin vedet peittävät meren”.

Kirkkaus tuo esiin Jumalan valtavan rakkauden, joka on niin ehdotonta, ettei ihminen voi siihen mitenkään vaikuttaa muutoin kuin ottaa sen vastaan. Kirkkaus merkitsee Jumalan absoluuttisen pyhyyden ja totuuden kohtaamista, jossa ihminen riisutaan kaikesta omasta ja parannuksen kautta hän saa uskossa omistaa Jumalan varhuskauden ja pyhyyden. Kirkkauden läsnäolo vapauttaa Jumalan äärettömän voiman toimimaan myös niin, että tapahtuu yliluonnollisia ihmeitä.

Jumala etsii ihmisiä, jotka ovat hänelle antautuneita ja joiden kautta hän voi tuoda esiin kirkkautensa. Sen välitön vaikutus on ihmisen itsensä saama taivaallinen kosketus, mutta sen ei ole tarkoitus jäädä vain siihen. Tässä kuvaan tulee mukaan johtajuus, mikä on vaikuttamista. Hengellinen johtajuus on nimenomaan hengellistä vaikuttamista ja se lähtee aina liikkeelle itsensä johtamisesta. Toisin sanoen minun on itse ensin opittava olemaan Pyhän Hengen johdon alla. Sitten vasta voin palvella toisia hengellisellä tasolla.

Kun Jumalan kirkkaus valtaa jonkun ihmisen ja hän on tullut Jumalan kirkkauden johtajuuden alle, hän alkaa silloin välittömästi etsiä mahdollisuuksia, jotta voisi jakaa sitä eteenpäin. Jumalan rakkauden, pyhyyden ja voiman ilmeneminen herättää ihmisiä etsimään Jumalaa yhä enemmän. Kirkkauden ilmestyminen tuo siten mukanaan aina myös moninkertaistuvan sadonkorjuun. Sadonkorjuu edellyttää palvelevaa johtajuutta. Siinä autetaan toisia astumaan sisälle evankeliumin muuttavaan voimaan ja kasvamaan Kristuksen kaltaisuuteen.

Kädessäsi oleva Näky Magazine avaa näkyä Jumalasta ja ihmisestä niin kuin lehden uusi logo asian ilmaisee. Kirkkaudessa palveleminen merkitsee nousemista ihmisen oman uskon tason yläpuolelle. Janoa ja etsi Jumalan kirkkauden läsnäoloa – lisää! Mutta älä tyydy vain siihen, että saat itse valtavan kosketuksen. Anna se eteenpäin. Ole todellinen palveleva johtaja, joka välittää kirkkauden läsnäoloa toisille.

Seppo Pehkonen
pehkonen.seppo[at]gmail[dot]com

Kommentit

Ihana artikkeli kirkkaudesta, kirkautesi muodon sai, siksi voin palvella. sellainen koskettaa muita ihmisiä.

Lisää uusi kommentti