Kuinka lähelle Jumalaa voi päästä?

Luokka: 
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus Näky nro 3/2015

Kristityn elämä on yksinkertaista. Ratkaisevan tärkeää on päästä Jumalaa lähelle ja elää siinä. Sieltä avautuu Jumalan tahdon tunteminen, rukouksen ja ylistyksen maailma, evankeliointi ja sielujenvoittaminen, palveleminen Hengen lahjoilla ja muutenkin jumalallisen avun välittäminen niin, että myös antamisesta tulee iloinen elämäntapa. Kaikki tämä kumpuaa läheisestä suhteesta Jumalan kanssa.

Kuinka siis päästä tähän Jumalan läheisyyteen? Ihmisillä on monenlaisia ehdotuksia. Rukoile ja lue Raamattua. Käy seurakunnan tilaisuuksissa. Koeta kaikin tavoin elää Jumalan tahdon mukaisesti. Nämä ovat hyviä jumalisuuden harjoituksia, mutta ensin on löydettävä asian ydin. Pyhä Henki osoittaa tien Jumalan läheisyyteen, josta sitten kaikki tämä muu avautuu.

Raamattu osoittaa, että tie Jumalan valtaistuimelle on avattu Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Ristillä Jeesuksen ruumis runneltiin. Hän otti vastaan ruoskaniskut. Otsaan painettiin piikkikruunu, kädet ja jalat lävistettiin, kylki puhkaistiin ja lopulta sydän repeytyi. Jumalan Poika Jeesus oli puettu inhimilliseen ruumiiseen, joka kätki hänen jumaluutensa kunnian. Mutta kuoleman hetkellä tuo ruumis revittiin rikki ja sen kautta avautui tie kaikkeinpyhimpään Jumalan läheisyyteen.

Erottava väliseinä on poistettu. Jeesus vei oman verensä Isän eteen todistukseksi siitä, että ihmiskunnan synti on sovitettu, lunastusmaksu on täysin suoritettu ja paholaisen valta murrettu. Jeesuksen veren kautta kaikilla häneen uskovilla on nyt pääsy Jumalan valtaistuimen eteen. Jeesus on uusi ja elävä tie, jota pitkin voimme käydä sisään, ei vain eteiseen vaan kaikkeinpyhimpään asti.

Meitä kehotetaan astumaan esiin vilpittömin sydämin ja täydessä uskon varmuudessa. Se merkitsee vakaata ja rohkeaa sydäntä, mutta samalla vilpitöntä ja palavaa antautumista. Tietoisuus Jeesuksen veren voimasta antaa lujan perustan uskolle niin että voimme myös toimia sen mukaisesti. Veri puhdistaa kaikesta synnistä ja poistaa syyllisyyden niin että omatunto voi levätä rauhassa.

Kaipaatko sinä läheisyyttä Jumalan kanssa? Anna rukouksesi nousta Jumalan eteen ja sano hänelle, kuinka paljon sinun sielusi janoaa Jumalaa ja kuinka suuresti ikävöit nähdä hänen kasvonsa. Anna tuon janon kasvaa ja tulla kuin polttavaksi tuleksi sisimmässäsi. Huuda hänen edessään: ”Herra, ole minulle armollinen ja kosketa minua kädelläsi. Sytytä tulesi sisimpääni ja auta elämään kirkkautesi läsnäolossa.”

Jeesuksen veren kautta tie on todella avattu. Kuinka lähelle Jumalaa oikein voi päästä? Niin lähelle kuin sinä haluat! Jumala ei estä pääsyä. Paholainen ei voi sitä sulkea. Vain sinä itse sallit asettaa esteitä.

Tie on auki Jumalan sydämelle, Jeesuksen veren kautta. Astu rohkeasti sisään! Silloin huomaat: Mitä syvemmin kohtaat Jumalan, sitä läheisemmin voit kohdata myös toisen ihmisen Jumalan rakkaudella ja voimalla.

Seppo Pehkonen

Lisää uusi kommentti