Lahden Kääntöpiiri - seurakunta kaupungin sydämessä

Luokka: 
Matala kynnys

Ajan kylttien opastamana kohti Lahden keskustaa ja suoraan Vesijärvenkatua, kunnes näen oikealla punatiilisen rakennuksen, kaikille lahtelaisille tutuksi tulleen Wanhan Walimon, jonka tiloissa Kääntöpiiri seurakunta kokoontuu. Ihmeen helppoa tänne oli löytää, ajattelen. Pihasta löytyy vielä parkkipaikkakin kuin tilauksesta. Sisäänkäynti on näyttävä, mutta ovet ovat raskaat. Tai ehkä olen vain punttisalin tarpeessa.

Sisällä rakennuksessa kuulen ruokailun ja keskustelun ääniä, elämän sykettä. Keskuksen ravintola on kodikas lämpimällä valaistuksellaan. Tämä ei olekaan hiljainen rukoushuone vaan paikka, jossa ihan tavalliset kaupunkilaiset käyvät. Ravintolan vieressä on hyvin varustettu kokoustila. Penkit ovat mukavat ja niihin on selvästi panostettu. Muualta rakennuksesta löytyy erilaisia kokoustiloja, jotka kaikki edustavat nykyteknologiaa huipussaan. Tänne on varmasti monen firman hyvä tulla visioimaan. Paikka onkin ahkerassa käytössä ympäri vuoden.

Koko monitoimikeskuksen takana on seurakunta, Kääntöpiiri. Seurakunta osti kiinteistön vuonna 2006, kun joukko uskovia päätti kunnostaa vanhan paikan, jossa lattiana toimi pelkkä maa. (Näky nro 6/2014)

Lue joulukuun numerosta Kääntöpiirin pastoriparista Martti ja Flore Ihalaisesta ja Kääntöpiirin pitkäaikaisista vastuullisista Eero ja Pirkko Seesvaarasta ja tutustu lähemmin Kääntöpiiriin!

Lisää uusi kommentti