Lähetystyötä Afrikan sydämessä

Luokka: 
Lähikuva

Anssi Enbuska ja Johan ”Juppe” Lahtela kuvailevat itseään energisiksi nuoriksi miehiksi, jotka rakastavat seikkailuja Jumalan kanssa. Lähetystyö on vahvasti kummankin miehen sydämellä.

– Afrikka on aina heti uskoon tultuani ollut lähellä sydäntäni, Anssi aloittaa.

– Rukoilin Jumalaa jo 16-vuotiaana, että Hän lähettäisi minut Afrikkaan. Olin käynyt siellä jo aikaisemminkin, mutta tällä kertaa en halunnut lähteä yksin. Pyysin Jumalaa näyttämään minulle jonkun, joka palaa Jumalalle ja on valmis lähtemään.

– Olin juuri palannut Australiasta, jossa Jumala radikaalisti muutti elämäni ja jossa näin mitä Jumalan rakkaudessa ja voimassa eläminen tarkoittaa ja halusin Jumalan opettavan siitä vielä lisää, Juppe jatkaa.

– Sain kirjan, joka kertoi Afrikkaan lähetystyöhön lähteneestä naisesta. Hän oli lähtenyt matkaan yksin ja kokenut Jumalan johdatuksen ja huolenpidon sellaisella tavalla, joka inspiroi minua, juuri kirjan luettuani, sain Anssilta viestin ja hän pyysi minua mukaansa Afrikkaan!

He olivatkin Afrikassa jo kahden kuukauden kuluttua.

– Kun lähdimme Keniasta Ugandaan, bussimatka kesti neljätoista tuntia. Liikenne Keniassa on tunnetusti yksi Afrikan vaarallisimmista. Oli todella kuumottavaa olla bussissa koko se matka, Anssi kertoo.

– Yritimme pysyä hereillä, kun huomasimme, että bussi lähti ohittamaan toista bussia, vaikka toisella kaistalla oli kaksi rekkaa. Ei auttanut muu kuin rukoilla, että Jeesus pitäisi meistä huolta ja käydä nukkumaan! Juppe nauraa.

Saavuttuaan perille Ugandaan miehet saivat nähdä paljon parantumisihmeitä. Anssi ja Juppe rukoilivat kahden naisen puolesta, joista toisella parantui näkö. Paikalle tuli paljon ihmisiä ihmettelemään. Lopulta myös he päätyivät rukoiltavaksi ja siitä alkoi ketjureaktio, jonka aikana ihmisiä parantui ja tuli uskoon. Myös paikallinen pastori pyysi heitä mukaansa slummiin saarnaamaan.

Kysyn vielä, onko lähetystyö jokaista varten? Anssi ja Juppe vastaavat, että monesti lähetystyö on heittäytymistä täysillä Jumalan vietäväksi, joka pakottaa sinut luottamaan Jumalaan entistä vahvemmin. Silloin näet Jumalan huolenpidon ja voiman konkreettisesti, tavoilla, joita et välttämättä muuten kokisi.

Lue koko juttu helmikuun Näky magazinesta!

teksti: Nadia Nanna, kuvat: Anssi Enbuska

Lisää uusi kommentti