Murtaudu vapaaksi!

Luokka: 
Pääkirjoitus

Mikä on olemisemme tarkoitus? Jokaisella luodulla on elementti, jossa se elää parhaiten. Kalat uivat vedessä, linnut lentävät ilmassa, eläimet ja ihmiset liikkuvat maan päällä. Jumalan elementti on palvonnan ilmapiiri. Hänen lopullinen päämääränsä on, että kaikki maa on täynnä hänen kunniaansa.

Elävä seurakunta on Jumalaa korottava seurakunta. Jos se kadottaa tämän päämäärän, se menettää olemassaolonsa oikeuden. Sen korkein palvelus tapahtuu Jumalalle itselleen. Silloinkin kun seurakunta täyttää evankeliumin julistustehtävää, sen päämääränä on tehdä ihmisistä Jeesuksen opetuslapsia, jotka puolestaan tuovat sitten esiin Jumalan kunniaa tekemällä lisää opetuslapsia.

Todellinen palvonta lähtee aina Jumalasta. Niin kuin veden kiertokulku (haihtuminen – tiivistyminen – sateet) tapahtuu luonnossa siten, että se saa voimansa auringosta. Samoin Jumala vuodattaa rakkautensa ja voimansa läsnäoloa ihmisten ylle ja se puolestaan synnyttää Jumalan palvontaa, joka jälleen lisää Jumalan kirkkauden läsnäoloa.

Kaikki tämä kulminoituu siihen, mitä tapahtui ristillä, kun Jumalan Poika Jeesus Kristus vuodatti verensä ja kuoli puolestamme hankkien meille täydellisen lunastuksen. Synnin ja paholaisen valta on murrettu. Voimme olla vapaita kaikesta demonisesta kirouksesta olipa kyse sairauden lannistavasta otteesta, pelon orjuuttavasta ikeestä tai masennuksen ahdistavasta sorrosta.

Kun silmät avautuvat Jeesuksen ristin valtavalle työlle, voimme rohkeasti palvoa Herraa ja julistaa tätä voittovoimaa pimeyden valtojen yli. Sillä ikään kuin avataan sydämen portit, jotta Jumala voi vuodattaa Henkensä siunauksen sateet. Jumalan läsnäolo ei voi olla tulematta eikä pimeys väistymättä.

Seurakunnan yhteinen palvonta maan päällä on itse asiassa yhtymistä taivaalliseen palvontaan. Sitä on hyvä opetella jo nyt. Sen kautta toivotamme Herran läsnäolon tervetulleeksi keskuuteemme. Se on kuin uskon sytytystulppa. Autoilijat tietävät tämän merkityksen. Usko syttyy, kun saamme ilmestyksen Jeesuksesta ristillä. Silloin näemme asiat Jumalan näkökulmasta. Kaikki on mahdollista!

Jumalan läsnäolossa on myös todellinen Hengen vapaus. Voidaan kohottaa kädet ylös tai kumartua pyhässä kunnioituksessa maahan ja olla vain hiljaa. Voidaan toisaalta yhtyä valtaisiin riemuhuutoihin ja taputuksiin. Voidaan laulaa ja soittaa Herralle, tehdä se ennen kaikkea Hengessä. Voidaan karkeloida ja tanssia Herran kunniaksi, murtaa vihollisen kahleita. Näkyvä ulkoinen muoto ei ole ratkaiseva, vaan se, että sisäinen Jumalan palvonta saa ilmaisunsa tavalla tai toisella.

Päätä, että annat Jumalan kirkkauden läsnäolon vallata sinut uudelleen nyt tänä vuonna 2015. Tiedosta, mikä on sinun olemisesi varsinainen tarkoitus. Murtaudu vapaaksi ihmispelosta ja kaikista muista siteistä. Silloin näet myös, kuinka Jumalan valtakunnan rakkaus ja voima murtautuu ihmein ja tunnusteoin sinun palvelutyössäsi.

Seppo Pehkonen
pehkonen.seppo[at]gmail[dot]com

Lisää uusi kommentti