Näkemyseroista ytimeen!

Luokka: 
Pääkirjoitus

Elämme aikaa, jolloin monella rintamalla kuohuu. Näkemyserot hengellisessä kentässä karismaattisista ilmiöistä ja apostolisista tunnusteoista jakavat mielipiteitä. Tiedemaailmassa evoluutioteorian ja luomisuskon vastakkainasettelu saa monen kiivailemaan.

Tieteen nimissä annetaan ymmärtää, että usko Jumalaan on vanhanaikaista. Väitetään, että se on vain niitä varten, jotka ovat heikkoja ja tarvitsevat elämäänsä jotain uskonnollista puudutusta. Niin sanottu tieteellinen maailmankatsomus lähtee siitä ajatuksesta, ettei tieteellä ja Jumalalla ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Evoluutio on tästä nouseva yritys selittää maailmankaikkeuden synty ja kehittyminen itsestään ilman Jumalaa.

Pyhän Hengen liikehdinnässä on nähtävä, mikä on olennaista. Hengen kosketuksen kokeminen on tärkeää, koska Herra haluaa uudistaa suhdettamme Häneen, mutta se ei koskaan saa ohjata opillista perustaa, jonka on noustava Sanasta. Monet fyysiset ja emotionaaliset reaktiot saavat joskus turhan suurta huomiota, kun ne ovat kuitenkin eri ihmisillä erilaisia.

Kaiken jännitteen keskellä on hyvä pitää mielessä, että Jeesus kuoli ristillä jokaisen ihmisen syntien tähden. Hän kuoli yhtä lailla niiden ihmisten puolesta, jotka jättäytyvät vain tarkkailemaan Hengen ilmiöitä kuin myös niiden puolesta, jotka uskovat sokeasti ihmisen kehittyneen apinasta. Jeesus ei vain ollut valmis periaatteessa kuolemaan heidän puolestaan, vaan hän myös teki sen. Hän meni ristille ja sovitti koko ihmiskunnan Jumalan kanssa. Hän hankki meille lunastustyöllään vapauden synnin ja kaiken pimeyden vallasta.

Olemmeko me valmiit rakastamaan eri tavoin ajattelevia ihmisiä Hänen rakkaudellaan ja auttamaan heitä, että hekin löytäisivät lähelle Isän sydäntä? Totuudesta ei silti saa tinkiä, luominen on totta, Jumalan Hengen liikehdintä on totta, eikä sitä saa sammuttaa. Meidän tulee voittaa näitä ihmisiä nöyryydessä, ymmärtäen että itsekin saamme armosta olla mukana siinä mitä Jumala tekee.

Kiistojen tiimellyksessä tulee muistaa, että päätehtävämme ei ole olla oikeassa ihmisten silmissä. Näkemyseroista on päästävä ytimeen ja murrettava hengellisen kentän jäitä.

Tehtävämme on viedä evankeliumi kaikille luoduille, joiden puolesta Jeesus on kuollut, jotta jokainen saisi lopulta astua sisään taivaan porteista ikuiseen elämään. Siellä eivät enää eri näkökulmat haittaa, siellä ei enää veli paina alas veljeään, siellä ei ole oikeaoppisten kerhoa. Siellä olemme kaikki yhtä ja rakastamme Jeesusta.

Seppo Pehkonen

Lisää uusi kommentti