Näky innoittanut jo 20 vuotta

Luokka: 
Pääkirjoitus

Mikä oli se näky, joka synnytti uuden lehden kaksikymmentä vuotta sitten? Elettiin aikaa, jolloin Pyhän Hengen vuodatus myllersi maassamme monien seurakuntien keskellä. Koettiin rakkaussuhteen uudistumista Jeesukseen ja sen myötä haluttiin yhdessä etsiä Jumalan valtakunnan läpimurtoa.

Kun selailin Näky-lehden ensimmäisiä numeroita ja luin muutamia artikkeleita, laskeutui ylleni tuulahdus taivaasta. Pyhän Hengen tuore läsnäolo toi eteeni kaksi keskeistä Jumalan sydämen odotusta, joiden suhteen hän intohimoisesti haluaa Pyhän Hengen tekevän työtään. Toinen on Kristuksen ruumiin yhteys ja toinen herätyksen läpimurto maassamme.

Pyhän Hengen vuodatus tuo keskuuteemme ensinnäkin tuoreen Jumalan läsnäolon, jossa toteutuu Jeesuksen rukous, että he olisivat yhtä. On vain yksi Kristuksen ruumis ja siinä virtaa yksi ja sama veri, jonka kautta me kaikki olemme lunastetut. On yksi ja sama Pyhä Henki, jonka olemme saaneet vastaanottaa ja siitä lähteestä me kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä. Paikallisesti on tosin järjestäytynyt eri nimellä olevia seurakuntia, mutta ne ovat itse asiassa vain toimipisteitä tai rakennustelineitä Jumalan todellista asumusta varten.

Kristuksen ruumiin yhteyteen Jumala on säätänyt valtavan siunauksen. Siksi älä suostu puhumaan pahaa toisista seurakunnista, vaikka heillä olisi omista toimintatavoistamme täysin poikkeavia käytäntöjä. Olemme samalla puolella Jumalan armeijassa yhteistä vihollista vastsaan. Ei ammuta omia.

Toiseksi Hengen vuodatuksen tarkoituksena on aina viedä seurakuntia uudistuksesta herätykseen. Näky herätyksestä laantuu, jos asiaa katsotaan vain inhimillisestä näkökulmasta ja tokaistaa vain: Onhan siitä puhutta kautta vuosien! Ei näin. Jumalan sydämellä polttaa sellainen näky herätyksestä, että siinä ei vain muutama ihminen tule uskoon silloin tällöin. Näe sen sijaan uskon silmin, että koko kansakuntaa ravistellaan Jumalan rakkauden ja Pyhän Hengen voiman kautta niin, että tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä kääntyy Herran puoleen. Tästä sopii nyt vähän innostuakin!

Näky Kristuksesta ja Jumalan rakkaudesta vie palvomaan Herraa, mutta panee meidät myös liikkeelle evankeliumin kanssa. Herätyksen läpimurto ilmenee ihmeinä ja tunnustekoina, kun pimeyden kahleet murtuvata ja ihmiset saavat ottaa vastaan uuden elämän. Silloin tarvitaan myös uudistuneita seurakuntia, jotka kykenevät tekemään heistä Jeessuksen opetuslapsia ja moninkertaistamaan herätyksen hedelmän.

Innoittaako näky yhteydestä ja herätyksestä sinua? Ajattele, että juuri sinä saat olla tämän näyn kantaja ja toteuttaja. Tässä ajassa.

Lisää uusi kommentti