Näky saa juoksemaan!

Luokka: 
Pääkirjoitus

Näin oli otsikoitu Näky-lehden ensimmäinen pääkirjoitus syksyllä 1996. Siitä on kulunut aikaa jo lähes 20 vuotta ja tätä vuotta voidaan hyvin pitää lehden juhlavuotena.

Lehden syntyminen oli seurausta edellisenä vuonna käynnistyneestä Pyhän Hengen uudistuksen aallosta, jonka myötä monet seurakunnat kokivat voimakasta virvoituksen aikaa. Uusi rakkaus Jeesukseen toi esiin halun etsiä yhdessä Jumalan valtakunnan läpimurtoa Suomessa.

Lehti on kehittynyt vuosien aikana ulkoasultaan melkoisesti. Nykyisin sen nimenä on Näky magazine ja sitä voidaan häpeilemättä jakaa sekä niille, jotka vielä etsivät uskon yhteyttä Jumalaan, että niille, jotka jo tuntevat Jeesuksen ja haluavat kokosydämisesti häntä palvella. Saatu palaute on ollut tässä suhteessa rohkaisevaa.

Lehden peruslinjaukset ovat kuitenkin pysyneet vuosien ajan samoina. Kuten silloin todettiin, että näkyä tarvitaan suomalaisessa hengellisessä kentässä, niin on nytkin. Tarvitaan näkyä uudistuksesta, herätyksestä, seurakunnasta, rukouksesta, ylistyksestä ja palvonnasta, Isän rakkaudesta, Hengen voitelusta, ensirakkaudesta, yhteydestä, hukkuvista sieluista ja evankelioinnista, jne. Tarvitaan taivaallista näkyä, joka panee liikkeelle.

Näky magazine haluaa olla innoittamassa Kristuksen ruumista Suomessa yli seurakuntarajojen uudistumaan ja käymään uudistuksessa eteenpäin. Lehti pyrkii toimimaan profeetallisena suunnannäyttäjänä matkalla uudistuksesta herätykseen ja rohkaisemaan myös uusien seurakuntien ja yhteisöjen syntymiseen.

Näky haluaa innostaa yksilöuskovia ja seurakuntia elämään Pyhän Hengen voimassa ja toteuttamaan Jeesuksen lähetyskäskyä. Evankeliumin julistaminen tulee tapahtua kaikille ihmisille niin, että se kantaa hedelmää. Tähän lehti antaa jatkuvaa rohkaisua sen opetus- ja uutisaineiston sekä henkilöhaastattelujen välityksellä.

Näky haluaa yhdistää kristittyjä Hengen yhteyteen kunnioittaen kunkin seurakunnan ominaispiirteitä. Hengen vuodatus ei tee meistä kuitenkaan vailla oppia olevia, vaikka sen myötä painotus onkin enemmän elämän puolella. Toki ylipursuava elämä tarvitsee aina myös rakkaudellista ohjausta. Nyt on aika lopultakin jättää taakse keskustelut erilaisista painotuksista opillisissa kysymyksissä. Keskitytään siihen, mikä on meille yhteistä, eikä tehdä kärpäsestä härkästä, jos näemme asioita erilailla.

Taivaallinen näky saa juoksemaan. Emme voi olla tottelematta sitä, mikä on annettu ylhäältä. Jumalallinen näky täytyy jakaa eteenpäin. Asialla on kiire. Älä pidätä sitä hyvää, mitä olet saanut, vain itselläsi. Anna se eteenpäin!

Seppo Pehkonen

Lisää uusi kommentti