Oikeat ja väärät profeetat

Luokka: 
Taivaallinen näkykulma

Teksti PETER HACKZELL

Kristikansan keskellä mielipiteet, arvostelut ja myös tuomitseminen käy kuumana David Herzogin palvelutyötä ja hänen Suomen vierailujaan kohtaan. Monet leimaavat hänet suorastaan vääräksi profeetaksi. Tämä on erittäin vakava asia, koska silloin ei ole kysymys enää mielipiteistä jossakin keskustelufoorumissa, vaan Herzog on tuomittu pimeyden voimien sanansaattajaksi, joten silloin hän ei ole Jumalan lapsi eikä Jeesuksen oma. Hän viettelee kansaa ja vie heidät harhaan.

Mikäli tämä on todella totta, silloin David Herzogin vastustajat ovat oikeassa varoittaessaan kristikansaa tästä väärästä profeetasta. Entäpä jos he ovatkin väärässä? Mitä se tarkoittaa, jos David Hertzog onkin oikea profeetta, Jumalan lapsi, Jeesuksen veriuhrilla pelastettu, pyhitetty ja vanhurskautettu ihminen?

Se tarkoittaa, että ne jotka ovat tuominneet Davidin, vastustavat Jumalaa ja kaikkea sitä, mitä Hän tekee palvelijansa kautta. He vastustavat Pyhää Henkeä ja Hänen toimintaansa! Silloin he tuomitsevat sen, mitä Jumala siunaa. On vaarallista sanoa Jumalan toiminnan olevan paholaisesta. Miten me voimme ylipäätään tietää kuka on oikea tai väärä profeetta?

Minkälaiset neuvot arviointiin Raamattu ja apostolit meille antavat? Yksi tärkeimmistä ohjeista löytyy apostoli Johanneksen ensimmäisestä kirjeestä. Hän kehottaa meitä koettelemaan mistä hengestä on kysymys. Jos ihminen sanoo olevansa kristitty, mutta ei usko, että Jeesus on ihmiseksi tullut Jumala, silloin ei ole kyse Jumalan Hengestä vaan Antikristuksen hengestä. Kun Simon Pietari sanoi Jeesukselle, että hän on Kristus, elävän Jumalan Poika, niin Jeesus vastasi hänelle: ”..ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut vaan minun Isäni, joka on taivaissa.”

EVANKELIUMIN YDINASIAT
 
Yksikään meistä ei voi sanoa Jeesuksen olevan Jumala, ilman että Pyhä Henki on ilmoittanut sen meille! Se on mahdotonta. Kun arvostelemme toisia kristittyjä ja toisia uskontoja, meidän tulisi aina ensin ottaa selville evankeliumin ydinasiat: Uskovatko he kolminaisuuteen, jonka mukaan Isä on Jumala, Jeesus on Jumala ja Pyhä Henki on Jumala? Uskovatko he, että Jeesus on tullut todelliseksi ihmiseksi, kuollut syntiemme puolesta ja ylösnoussut kuolleista? Uskovatko he, että ihminen pelastuu ainoastaan armosta uskon kautta Jeesukseen? Jos vastaus on kyllä, silloin he ovat Jumalan lapsia, Jeesuksen verellä pestyjä ja valmiita taivasta varten ja heissä vaikuttaa Pyhä Henki. Mutta kun esimerkiksi Jehovan todistajat eivät usko tähän, he eivät ole Uuden Testamentin mukaan oikeita kristittyjä. Miksi muslimit eivät ole kristittyjä, tai buddhalaiset, tai hindut? Koska he eivät usko tähän.

Jos David Herzog uskoo evankeliumin ydinasioihin, hän ei ole väärä profeetta tai julistaja. Voimme olla eri mieltä oppikysymyksissä, kuten voiko nainen olla julistaja, pastori tai jossakin muussa virassa. Voimme olla eri mieltä monista asioista liittyen Jeesuksen toiseen tulemukseen. Vaikka olisin sitä mieltä, että joku opettaa väärin näissä asioissa, se ei tee hänestä väärää profeettaa tai opettajaa. Kuinka niin? Koska siinä ei ole kyse pelastusopista! Teen eron ”väärän” ja ”harhaopin” välillä. Harhaoppi on sellaista, joka vie ihmisen pois Jumalasta, Jeesuksesta ja pelastuksesta. Väärä oppi ei sitä tee, jos ei ole kysymys yllämainitusta asioista. Ei kenelläkään henkilöllä, yhteisöllä tai palveluviralla ole koko totuutta ja täyttä ymmärrystä Raamatusta – se on ainoastaan Jumalalla. Jeesus on itse totuus ja Pyhä Henki on Totuuden Henki, joka johtaa meidät yhdessä kaikkeen totuuden. Jaakob toteaa kirjeessään, että me kaikki hairahdumme monin tavoin liittyen opettamiseen.
 
VELI  HERRASSA

Ehkä voisimme olla varovaisempia suhteessa toisiimme, ennen kuin tuomitsemme jotakuta harhaan johtavaksi henkilöksi. Me emme voi sitä tehdä ottamatta selvää, missä hän seisoo suhteessa evankeliumin ydinasioihin. Näin meidän pitäisi toimia myös Herran julistajaa Todd Bentleytä kohtaan. Hänetkin tuomittiin vääräksi profeetaksi. En muista, että yksikään hänen tuomareistaan olisi ottanut esille niitä asioita, joihin hän todella uskoo. Hänen englanninkieliseltä kotisivultaan www.freshfireusa.com löydät ”about us” otsikon alta asiat, joihin hän uskoo. Kun luen hänen uskontunnustustaan, ihmettelen kuinka hänetkin on tuomittu paholaisen lapseksi.
 
Todd Bentley uskoo, että Raamattu on kannesta kanteen Pyhän Hengen inspiroima kirja ja Jumala on kolminainen: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Hän uskoo, että Herra Jeesus Kristus on Jumala, ihmiseksi tullut neitsyt Marian kautta Pyhä Hengen voimasta. Hän uskoo, että Jeesus eli täysin synnittömän elämän, vuodatti verensä ja kuoli meidän syntimme tähden. Hän uskoo, että Jeesus nousi ylös kuolleista kirkastetussa ruumiissaan ja istuu Isän oikealla puolella taivaassa. Todd uskoo, että Jeesus palaa takaisin kirkkaudessaan ja voimassaan hakemaan kirkastetun morsiamensa ja tuomitakseen kaikki ei-vanhurskaat kadotukseen. Todd uskoo, että ainoastaan Jeesuksen kautta ihminen voi saada syntinsä anteeksi, pelastua ja saada iankaikkisen elämän. Uskotko sinä myös näihin asioihin? Silloin Todd Bentely on myös veljesi Herrassa.

Kommentit

Kyse ei olekaan siitä mihin he kertovat uskovansa, vaan siinä mitä he sanovat, tekevät ja sanovat tekevänsä. Hedelmistä heidät tunnetaan, jos muistatte Jeesuksen itse niin sanoneen. Kuuluuko kristitylle valehtelu? Miksi David sitten valehtelee Sid Rothille, että Suomessa on valtava herätys ja ihmeet ja merkit ovat joka paikassa. Eipä ole näkynyt. Aivan sama toistuu kun he täällä kertovat samoista herätyksistä, ihmeistä ja merkeistä jotka vuorostaan tapahtuivat taas jossain muualla kuten USAssa tai Afrikassa. Ja miljoonat tulivat sinä päivänä uskoon...johan luulis kohta maailmasta tällä vauhdilla pakanoiden loppuvan, vai?

Jos Herzog on sanonut, että suomessa on kansallinen herätys, se on varmasti siksi, että hän kokee asian näin olevan. Hän kokee hengessään että Suomessa on kansallinen herätys. Ei se ole valehtelua sanoa niin, jos on sitä mieltä. Sen sijaan epäusko on syntiä kuten ylpeyskin. Epäuskoinen asenne, että Suomessa ei olisi kansallista herätystä, on syntiä ja ylpeys, että kokee olevansa kykenevä arvioimaan onko herätystä, mikä sinä olet sanomaan, ettei ole herätystä? Jos sinulla ei ole herätystä, ei se tarkoita, etteivätkö monet muut Suomessa kokisi herätystä. Suosittelen lopettamaan Jumalan palvelijan arvostelun ja miettimään itse, kuinka monta sinun kauttasi parantui viime viikolla? Kuinka monta ihmistä itse olet johdattanut uskoon? Jeesus sanoi, että ne merkit seuraavat niitä, jotka uskovat. Kuinka monta ihmettä sinua seurasi tällä viikolla?
Meidän kristittyjen ei tule kritisoida toisiamme ja takertua yksittäisiin sanoihin. Fariseukset olivat juuri niitä, jotka halusivat saada Jeesuksen ansaan yksittäisistä sanomisista. Sinun asenteesi muistuttaa fariseuksen asennetta. Meidän kristittyjen tulee tukea toisiamme. Usein pahimpia arvostelijoita ovat ne, jotka eivät itse tee mitään. Jos on itse Jumalan elopellolla kiireisenä, ei ole enää aikaa arvostella toisten viljan korjuuta vaan toivoo, että vilja saataisiin korjattua talteen. Ne jotka arvostelevat, eivät itse korjaa viljaa vaan kritisoivat niitä, jotka tekevät työtä. Kukaan ei ole täydellinen, muista se seuraavan kerran kun arvostelet. Jos et itse ole täydellinen, miksi odotat sitä Herzogilta? Miltä sinusta tuntuisi, jos sinun sanomisiasi esim. viime viikolla arvosteltaisiin, luuletko ettei sieltä löytyisi yhtään sanomista, jonka pohjalta sinua voitaisiin arvostella?

Ihmetyttää miksi kristittyjen piirissä velloo tälläinen arvostelu ja kaikkein pahinta siinä on se kun se tehdään näin julkisesti Jumalattoman maailman edessä.
Jos jalkaimme lamppuna on Jumalan sana ja rukous elämämme on kunnossa, ei ole pelkoa joutua harhateille.
Miksi etsimme vikoja ja onko oppimme oikea uskomattomien edessä.
Se ei ole ollenkaan oikein.
Pitäkää se mika on hyvää kun olette evankeliomis tilaisuuksissa, älkääkä alkääkö arvostelemaan asioita, joista ette ole varma ja ei varsinkaa uskomattomien edessä.
Tästä olisi paljonkin sanottavaa, mutta jääköön nyt kuitenkin tähän.
Kaikkein tärkeintä on, että ihmiset löytävät pelastuksen ja ottavat vastaan Jeesuksen omaan sydämeensä ja näin uudesti syntyvät Jumalan lapsiksi. Amen!

Kyllä minä uskon Herzogin olevan uudestisyntynyt kristitty. Joskus kuitenkin käy niinkin että uudestisyntynyt kristitty lankeaa pois totuuden tieltä ja näin eksyttävä henki saa hänen toimintansa kautta jalansijaa. Julistajilla ja seurakunnan vanhimmilla on tässä erityisen suuri vastuu koska he antavat luvan julistajille julistaa, laskea käsiään harhailevien lampaiden (herää kysymys miksi he harhailevat!) päälle ja näin eksyttävä henki saa levitä myös heidän keskuudessaan. Usein on, että uskova sisimmässään tietää, että joku on vialla mutta ei ihan tarkkaan, mikä. Ja kun muutkin tykkäävät, ja on hauskaakin kaatuilla tän ainaisen arjen puurtamisen sijaan. Myöhemmin se saattaa tulla sitten ilmi. Niin kuin esim. Ulf Ekmanin siirtyminen katoliseen kirkkoon tai Todd Bentleyn lankeaminen. Eikä selitykseksi riitä että kaikki me jossain kohdin erehdymme. Jokaisella meillä on vastuu vaeltaa totuudessa ja erityisesti seurakunnan johtailla on vastuu koska Jeesus tulee sitä heiltä kerran kysymään. Toisaalta ymmärrän johtajiakin. Monet ovat puurtaneet vuosikymmeniä ja odottaneet herätystä. Mutta onko ihmeiden herätys edes sitä mitä Jumala oikeasti haluaa.

Sana kehoittaa tutkimaan henget onko ne Jumalasta.Heidan hedelmistaan heidat tunnette ,sanoo Jeesus. Bentleyn hedelmaa oli aviorikos ja juopottelu. Sellaisesta hedelmasta nousee kysymys kylvon laadusta.

Kehotan sinua nyt ihan ensiksi lukemaan apostolien teot, josta saat vastauksen siihen onko ihmeiden herätys Jumalan tahto. Lue myös evankeliumit, kuinka Jeesuksen palvelutyö oli nimenomaan ihmeitä. Sehän juuri sai ihmiset etsiytymään sankoin joukoin Jeesuksen ympärille. Kun ihmiset parantuivat, he alkoivat uskoa Jeesukseen.

Ärsyttää kun uskova ihminen voi olla niin sokea, että alkaa taistella kanssaveljiään ja sisariaan vastaan ja syyttää Jumalan lapsia eksytyksestä. Sitä juuri vihollinen haluaa. Miksi et yhdessä muiden kanssapalvelijoiden kanssa sodi vihollista vastaan ryöstämällä häneltä ihmiset taivaaseen? Miksi sodit niitä vastaan, jotka yrittävät täyttää taivaan ja tyhjentää helvetin ihmisistä.

Se, mitä Bentleylle kävi, ei tee hänen kauttaan tullutta Jumalan Hengen liikehdintää vääräksi. Emme tiedä miksi Bentley lankesi, mutta itse erottaisin Bentleyn lankeemuksen ja hänen kauttaan tulleen Jumalan liikehdinnän toisistaan. Hänen lankeaminen tapahtui vasta herätyksen loppuosassa, jonka jälkeen herätys loppuikin pian sitten. Bentley julisti kuitenkin evankeliumia ja on uskovainen. Hän on johdattanut valtavat määrät miljoonia ihmisiä Jeesukselle. Kuinka monta sielua sinä olet johdattanut Jeesukselle? Eikö se ole suurinta hedelmää mitä voi olla?

Onneksi Bentley uskoo Jeesukseen ja on saanut lankeemuksensa anteeksi. Emme tiedä oliko hänen sielussaan rikkinäisyyttä, joka sai hänet lankemaan, me emme tunne häntä emmekä voi lähteä syitä arvioimaan ja etsimään. Uskovan sielu voi kuitenkin olla rikkinäinen vaikka henki on puhdas ja uudestisyntynyt. Sielun parantuminen on pitkä prosessi. Emme tiedä mitä Bentleyn sydämessä tapahtui herätyksen loppuosassa, ehkä se valtava Jumalan kirkkaus toi hänen rikkinäisyytensä esiin. Onneksi hän on nyt eheytymisen tiellä ja hän on saanut uuden alun. Jumala ei valitettavasti välttämättä valitse herätyksen keskushahmoksi henkilöä, joka on käynyt pyhäkoulussa koko ikänsä ja kasvanut rakkaudellisessa kodissa ja nyt sielu eheänä sitten osaisi hienosti toimia herätyksen keskushahmona ottaen puolet kunniasta itselleen samalla täyttäen kaikki ihmisten vaatimat arvokkuuden mittapuut. Hän päättikin valita kaljun, yltäpäältä tatuoidun kaverin.

Lakelandin herätyksen hedelmänä on valtavat määrät pelastuneita uskoontulleita ihmisiä ja parantuneita ja eheytyneitä ihmiskohtaloita. Itse herätyksen hedelmä on siis hyvää. Jos seurasit kokouksia netistä, saatoit huomata, että siellä tuli paljon uskoon ihmisiä ja monet uskovat, jotka olivat kylmällä paikalla, syttyivät ensirakkauteen Jeesusta kohtaan ja monet paranivat sairauksistaan. Myös ihmeparantumisia tapahtui. Siellä myös ylistettiin ja palvottiin Jeesusta tuntikaupalla, tämän olisit huomannut, jos olisit seurannut kokouksia ja tuntenut Jumalan kirkkauden läsnäolon.

Vielä muistutan, että Todd Bentley on myöntänyt lankeemuksensa ja katunut sitä. Raamattu sanoo: Jos väitämme, ettemme ole tehneet syntiä, petämme itseämme eikä totuus ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Jeesus on sama eilen tänään ja iankaikkisesti. Kun hän kerran paransi ja pelasti 2000 vuotta sitten, miksei hän voisi tehdä niin tänään. Tärkein parantuminen on hengellinen uudestisyntyminen, jossa ihminen tulee Jumalan lapseksi, mutta Jumala haluaa parantaa myös sielun ja ruumiin yhtä lailla.

Eksytyksen henki voi hyvinkin olla omalla kohdallasi kyseessä, jos vastustat Olympia stadionin tapahtumaa, jossa sadoilla tuhansilla ihmisillä on mahdollisuus kuulla evankeliumi ja pelastua. Vihollinen ei haluaisi että nuo ihmiset pääsevät taivaaseen, hän haluaa että he joutuvat helvettiin, ja yrittää kritisoida kauttasi. Raamattu puhuu siitä, kuinka lopunaikoina jotkut alkavat lyödä kanssa palvelijoitaan, sinä olet lyönyt kirjoituksillasi kanssapalvelijoitasi. Jos olisit elänyt apostolien tekojen aikaa, olisit varmaan syyttänyt Paavalia ja Pietariakin väkevästä eksytyksestä ja aiheuttanut heille murhetta!

On typerää, että uskovat alkavat kiinnittää huomiota toisissa uskovissa oppikysymyksiin, jotka eivät mitenkään ole niitä tärkeimpiä totuuksia. Joku viettää juutalaisia juhlia tai kokee pyhyyttä jossain paikassa, toinen rakentelee lopun ajan tapahtumista pitkälle menevää omaa teologiaansa, kolmas viettää kaiken aikansa keskustelupalstoilla arvostellen eikä rukoile itse ollenkaan tai tee mitään evankeliumin hyväksi. Kaikki, jotka uskovat, että Jeesus on kuollut ristillä syntiemme tähden ja noussut kuolleista, ovat uskovia, eivätkä ole eksytyksen hengessä. Johannes antaa selkeän viestin, miten tunnistat Jumalan hengen ja eksytyksen hengen:

Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta. Yksikään henki, joka kieltää Jeesuksen, ei ole Jumalasta. Sellainen
henki on Antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa ja joka jo on maailmassa.

Herzog uskoo Jeesukseen ja tunnustaa Jeesuksen lihaan tulleeksi, hän on siis Jumalasta. Toisia Jumalan lapsia vastaan ei tule lähteä sotimaan. Meillä on kaikilla omia teologioita ja painotuksia, mutta olemme silti samaa mieltä kristinuskon tärkeimmissä asiossa ja se tekee meistä kristittyjä. Jos lähdet mitä tahansa kristillistä järjestöä tai seurakuntaa tai palvelutyötä arvioimaan, löydät sieltä varmasti aina myös erilaisia teologisia painotuksia, mutta kaikki nämä ovat kuitenkin samaa mieltä kaikissa tärkeimmissä pelastumiskysymykseen liittyvissä asioissa, mitkä koskevat Jeesuksen sovitustyötä ja sitä kuinka ihminen pelastuu ja pääsee taivaaseen. Et tule löytämään täydellistä järjestöä tai täydellistä seurakuntaa, se joka kuvittelee sellainen olevansa, on eksynyt, koska Jeesus tuli nimenomaan epätäydellisiä ihmisiä varten, jos väitämme, ettei meissä ole syntiä, eli väitämme olevamme täydellisiä, tällöin teemme hänet valehtelijaksi eikä hänen sanansa ole meissä, kuten Johannes kirjoittaa.

Olemme kaikki armosta pelastettuja koska uskomme Jeesukseen ja vanhurskaita Jumalan edessä hyväksyttyä Jeesuksen sovitustyön tähden. Mieti, oletko itse kieltänyt evankeliumin ja pelastuksen, jos sanot esim Herzogista, että hän olisi eksyksissä. Jeesus on kuollut hänen puolestaan yhtä lailla kuin sinun puolestasi. Soditko nyt itse evankeliumia vastaan, joka kuuluu kaikille ihmisille. Oletko itse niitä, jotka eivät tunnusta sitä, että Jeesus on kuollut kaikkien puolesta ja että jokainen joka uskoo häneen, pelastuu, koska Jeesus on kantanut jokaisen synnit Golgatalle. Oletko itse nyt eksytyksen hengen vallassa? Jos käyttäisit uskovien arvosteluun viettämäsi ajan sen sijaan evankelioimiseen ja rukoukseen kanssapalvelijoittesi puolesta, olisi se paljon hedelmällisempää ajankäyttöä.

On totta, että krittiikinkin tulisi pysyä sanavalinnoissaan kohtuudessa. Ylilyontejä on ilmennyt, mutta ei ainoastaan kriitikkojen leirissä. Herzog itse kehotti Turun saarnassaan tarkkailemaan, mitä tapahtuu häntä ja "kirkkautta" kritisoiville. Kirkkauden taso on nimittäin nyt niin korkealla, että tuomiot ovat myös toisenlaiset: jotkut kriitikoista menettävä puhekykynsä ja toiset jopa henkensä!

Kriitikoita arvosteltaessa olisi myös pysyttävä asiassa. Kritiikkiä esittäneet eivät suinkaan kaikki väitä, ettei Herzog olisi uskossa Jeesukseen. Valitettavasti kysymyksiä esittäneille vastaukset ovat olleet paljolti juuri tuolla tasolla: selkeiden vastausten sijaan jopa uhkaillaan ja varoitellaan Pyhän Hengen pilkasta. Kysymyksiin vastataan kysymyksillä.

Tänään sain Ihmeiden Aika -tiedotusvastaavalta kirjeen, jossa vastataan Herzogin opetusta koskevaan kysymykseen kysymällä: Onko sinun oma oppisi täydellinen?

Jos kampanjan tiedotusvastaavan kommunikaatiotaito on tätä luokkaa, ymärtää varsin hyvin, miksi järkevää keskustelua eri osapuolten välillä ei tahdo millään syntyä. Jantunen on kertonut olleensa lukuisasti yhteydessä Herzogiin ja keskustelleensa tämän kanssa näistä opillisista epäkohdista. Suurelle yleisöllä noista keskusteluista on tihkunut vain se tieto, että niissä Jantunen on tullut vakuuttuneeksi ystävänsä vilpittömyyydestä. Ja tämän vakuutuksen tulisi riittää vaientamaan arvostelu! Tämän Jantusen subjektiivisen kokemuksen - jota hän ei mitenkään oerustele - pohjalta kaikkien seurakuntien tulisi sitoutua hänen ideoimaansa kampanjaan taloudellisesti ja henkisesti?!

Miksi yksikään kampanjan keulahahmoista ei kommentoi Herzogin kirjojen opetusta julkisesti?
Selittäkää te, joilla on tuo kirkkauden antama ilmestystietous, mitä mieltä te olette hänen opetuksestaan ääniaalloista, värähtelytaajuuksista jne. Kertokaa te, joilla on hengellistä viisautta ja hengen hedelmää, mitä mieltä te olette näistä opeista.

Luettuani Peterin avausta tekee mieleni esittää pari huomautusta.

1) Kaikki Herzogia kritisoivat eivät pidä häntä ei-uskovana, eivätkä epäile hänen uskoaan Jeesukseen. Peter moittii niitä, jotka ampuvat yli arvostellessaan Herzogin julistusta ja opetusta. Valiutettavasti Peter itse tulee tehneeksi saman virheen, ja ampuu pahasti yli asettaessaan kriitikkojen suuhun sellaisia sanoja, joita nämä eivät ole sanoneet.

2) Ihmeiden Aika -kampanjan tiedotusvastaava lähetti tänään (18.6.) seurakuntien vastuunkantajille viestin koskien Herzogin opetusta. Asiallisten vastauksien sijaan saimme kysymyksen: Onko oma oppinne täydellinen?
Jos tapahtuman tiedotusvastaavan kommunikaatiotaito on tätä luokkaa, ei liene ihme, ettei järkevää keskustelua synny.

3) Herzog itse vastasi kriitikoilleen mielestäni asiattomin sanakääntein puhuessaan viime vierailullaan Turussa. Hän kehotti yleisö seuraamaan, mitä tapahtuu hänen toimintaansa ja "kirkkauden aikaa" arvosteleville. Osa heistä tulisi menettämään puhekykynsä ja toiset jopa kuolemaan, sillä "kirkkauden taso" on nykyään sitä luokaa.
Valitettavasti pastori Peterkään ei vastaa Herzogin opetuksesta kampanjan järjestäjille esitettyihin kysymyksiin, vaan tyytyy varoittelemaan ja jopa uhkailemaan. Terve kriittisyys ei kuitenkaan koskaan voi olla Pyhän Hengen pilkkaa!

4) Jantunen on puolestaan lukuisat kerrat kertonut olleensa yhteydessä Herzogiin. Noista keskusteluista on suurelle yleisölle tihkunut ainoastaan se tieto, että Jantunen luottaa ystäväänsä. Tätäkö on se "avoimuus", josta kampanjan järjestäjät suureen ääneen piuhuvat? Yhteenkään kysymykseen ei vastata. Väittämiä ei perustella, vaan keskustelu vaiennetaan varoittamalla vilpittömiä kysyjiä Pyhän Hengen pilkkaamisesta.

Peter, hyvä. Nyt olisi viimeistään aika alkaa vastata suuren yleisön kysymyksiin, eikä pyrkiä vaientamaan heitä.

Kunnioittaen

Yksi eräiden toistenkin puolesta

Minua ainakin kiinnostaisi kovasti, mitä 16.8. lähetetyssä viestissä luki koskien David Herzogin opetusta. Itselläni hälytyskellot soivat tämän David Herzogin suhteen, enkä aio osallistua suurtapahtumaan. Koen, että Suomestakin olisi löytynyt parempia evankeliumin julistajia, joiden oppi on terveellä pohjalla. Monet uudestisyntyneet uskovat ja luotettaviksi todetut raamatunopettajat ovat lukeneet Herzogin kirjoja ja todenneet, että opetus on melko kaukana siitä, mitä Raamattumme opettaa. Nämä, jotka häntä (varmasti hyvässä tarkoituksessa) puolustavat eivät sen sijaan ole kovin hyvin pystyneet vastaamaan kritiikkiin (enkä tiedä onko kovin moni heistä tutustunut hänen kirjalliseen tuotantoonsa). Ei varmasti täydellistä opettajaa tai evankelistaa löydykään, mutta Herzogin tapauksessa on mielestäni melko kiistattomasti osoitettu puutteet ja ristiriidat hänen opetuksessaan Raamatun Sanaan nähden. Miksi me haluaisimme ruokkia hengellistä elämäämme "hampurilaisaterialla", jos terveellisempää ja ravitsevampaakin ateriaa on tarjolla? Jos Jumala on lähettänyt Herzogin tänne Suomeen evankeliumia julistamaan, niin miksi se aiheuttaa näin valtavan määrän soraääniä kristikansassa? Itse tätä asiaa ihan vilpittömästi mietin. Kaikista suurin tragedia tässä on juuri se, että kristityt nousevat toisiaan vastaan ja se ei varmasti ole Jumalan mielen mukaista. En haluaisi pahoittaa Herzogin puolustajien mieltä, mutta en toisaalta haluaisi kannustaa heitä rakentamaan hengellistä elämäänsä Herzogin oppien pohjalta.

Nimim. ”Kris titty” ja nimim. ”Minä itse”, Ihmeiden aika tiedotusvastaavan kysymys on aiheellinen: Jos oma oppisi ei ole täydellinen, miksi edellytät toisilta täydellistä oppia, ja jos oma oppisi ei ole täydellinen niin kuinka osaat sanoa mikä on täydellinen oppi? Nyt puhutaan siis kehällisistä asioista, joissa meillä on erilaisia painotuksia. Myönnät itsekin, että Herzog on uskovainen, hän on siis samaa mieltä kaikista oppikysymyksistä, jotka tekevät ihmisestä kristityn ja uskoo kuten kristitty.

Itse en ole kuullut mainitsemaasi opetusta ääniaalloista ja värähtelytaajuuksista. Jos kertoisit hieman tarkemmin opista, voisin kommentoida asiaa. On vaikea sanoa mitään mielipidettä asiaan, kun en ole asiasta kuullut etkä itsekään asiaa kerro sen enempää. Et osoita viestissäsi mitään konkreettista asiaa, jossa Herzog olisi mielestäsi väärässä.

Mikä on tämä suuri kysymys, johon pyydät Peter Hackzellia vastaamaan? Et itse esitä mitään konkreettista kysymystä viestissäsi ja silti pyydät häntä vastaamaan. Viestissäsi ei ole mitään todellista näyttöä vaan olet takertunut johonkin yksittäiseen sanomiseen.

Itse ihmettelen moista tarvetta kritisoida. Taitaa olla niin, että nämä kriitikot ovat niin täynnä itseään ja omaa erinomaisuuttaan, kuin se penseä ilmestyskirjassa, joka ei mitään tarvitse ja joka on rikastunut ja jolla on varaa arvostella toista. Jos itse olisit palvelutyössä ja palavasti julistaisit evankeliumia, joutuisit toisten uskovien kritisoimaksi ennemmin tai myöhemmin. Silloin ymmärtäisit miten pahalta se tuntuu, etkä enää tekisi noin toiselle uskovalle vaan iloitsisit ja siunaisit toisten palvelutyötä.

Minusta on järkyttävää, että uskovat ovat ensimmäisenä vastustamassa ja kritisoimassa, kun Jumala haluaa tuoda herätyksen Helsinkiin ja tunnettu evankelista hyvine suosituksineen saapuu kaupunkiin. Tarvitsevat ihmiset ottavat Herzogin vastaan, itseään täynnä olevat omassa erinomaisuudessaan kylpevät jatkavat haukkumistaan. Aivan kuten Jeesuksen päivinä. Uskonnolliset fariseukset vain etsivät virheitä Jeesuksen sanoista ja opista. Ne jotka tarvitsivat apua, uskoivat Jeesukseen ja hakeutuivat hänen luokseen.

Herzog tulee Suomeen Jumalan asialla ja on Jumalan palvelija, jota Jumala käyttää. Siunatkaamme siis häntä ja ottakaamme hänet vastaan. Emmehän halua, että Helsingille käy niin kuin Jeesus käski: ”Missä teitä ei oteta vastaan, sieltä pudistakaa tomutkin jaloistanne”. ja Jeesus sanoi myös: ”Joka ottaa vastaan teidät, se ottaa vastaan minut.”

Evankeliumissa kaksi Jeesuksen opetuslasta olisi halunnut pyytää tulen taivaasta ja tuhota vastustajat, Jeesus kuitenkin nuhteli heitä. Jeesus käytti silloin epätäydellisiä ihmisiä ja niin hän tekee myös tänään. Älkäämme heittäkö pois lasta pesuveden mukana. Muistakaamme että vain Jeesus on täydellinen puheissaan ja opissaan. Olemme vajavaisia, jotta tämä voima ei näyttäisi tulevan meistä, vaan Jumala saa kunnian kaikesta.

Terve kritiikki kuulostaa hienolta sanalta, mutta ikävä kyllä se ei ole Raamatullinen tapa, miten uskovan tulee suhtautua, joten tarkistahan oppisi! Kritiikin sijaan Raamattu kehottaa koettelemaan ja pitämään sen mikä on hyvää. Jos olet koko ajan kritisoivalla asenteella, et ole odotuksen ja uskon asenteessa. Oikeanlainen koetteleminen, joka tapahtuu Pyhässä Hengessä ja rakkaudessa, on hyvä, ja silloin pidät sen mikä on hyvää etkä heitä lastan pesuveden mukana! Mutta kritiikki on negatiivista suhtautumista, jossa etsitään toisesta vikoja ja se nousee epäuskoisesta asenteesta. Silloin jos olet kritiikin vallassa, heität lapsen pesuveden mukana, etkä pidä sitä, mikä on hyvää. Silloin kiinnität huomiosi vain toisen vikoihin, etkä näe niitä kaikkia hyviä asioita, jotka Jumala haluaisi sinun näkevän. Entä jos Jumala haluaisikin kohdata sinut tapahtumassa, mutta olet niin kritiikin vallassa että et huomaa vastaanottaa Jumalalta mitään etkä keskity häneen. Koko ylistyshetkenkin etsit vain vikoja toisista ja arvostelet toisia. Silloin sinulta jää itse saamatta se, mitä Jumala haluaisi sinulle antaa tuossa hetkessä. Oletko nyt itse keksinyt ”kritiikin opin”, joka on harhaoppi ja jonka tarkoituksena on johtaa uskovat pois keskittymästä Jumalaan.

Useammin kun kehotetaan koettelemaan, Raamatussa kehotetaan rakastamaan veljiä ja uskomaan Jeesukseen. Kriittinen suhtautuminen ei ole rakkautta. Jeesus ei sanonut: Kritisoikaa toisianne, siitä kaikki tuntevat minut opetuslapsikseni, jos kritisoitte toisianne. Raamatussa ei ole yhtään kohtaa, jossa Jeesus kehottaa terveeseen kritiikkiin. Missään muuallakaan Raamatussa ei kehoteta kritiikkiin. Tiedät itsekin että Jeesus käski rakastaa toisiamme. Kuten myönnät, Herzog on uskova veli, ja sinun tulee rakastaa häntä.

Kiitos vastauksestasi, josta huiomaan, ettet ole lukenut edes kysymystäni ja toivettani. Kerrot nimittäin, etten esittänyt mitään konkreettista kysymystä kirjoituksessani.

Kirjoitin: "Selittäkää te, joilla on tuo kirkkauden antama ilmestystietous, mitä mieltä te olette hänen opetuksestaan ääniaalloista, värähtelytaajuuksista jne. Kertokaa te, joilla on hengellistä viisautta ja hengen hedelmää, mitä mieltä te olette näistä opeista."

Oliko tässä jotakin epäselvää?

Oli surkuhupaisaa lukea Herzogin kampanjatoimiston lähettämässä viestissä väittämää, jonka mukaan "Jeesus on meidän oppimme." Onko tämä järkevä tapa vastata yleisön kysymyksiin? Onko tuo teidän mielestännew riittävä vastaus, jota tarjotaan niille, jotka huolestuneina kysyvät, mitä Herzog tarkoittaa omituisilla väittämillään?
Seurakuntiin lähettämänne kirje paljastaa, millä tasolla teidän arviointikykynne on, ja millaiset ovat valmiutenne käsitellä Herzogin teologiasta nousevia kysymyksiä.
Jatkossa teidän lienee syytä harkita huolella, kannattaako teidän enää lähetellä anteeksipyyntöjänne seurakunnille. Anteeksipyyntö edellyttää nimittäin yleensä myös valmiutta muuttaa vääriksi osoittautuneita toimintatapoja ja käyntäntöjä.

Itse en ole vastuunkantaja seurakunnassa, mutta on harmi, että viesti ei ole julkinen kaikille kiinnostuneille. Olen usein kuullut evankelistojen todistavan siitä kuinka Jumala on avannut kaikki ovet ja valmistanut edeltäkäsin kaiken niin, että evankeliumin työ menee eteenpäin. Tässä kohtaa ihan lapsellisesti ihmettelen sitä, että jos kyseinen evankelista on oikealla asialla, niin minkä tähden suuri osa kristikansaa hänen sanomaansa vastustaa? Kaikki ei ole kunnossa, kun asia kuohuttaa näin paljon. Jos kaikki olisi kunnossa, niin kyllä selkeä enemmistö kristikansasta olisi ilolla vastaanottamassa tätä evankelistaa. Soraäänien paljous saa ainakin minulla hälytyskellot soimaan.

Anniina ja Auringonkukka sekä te muut, jotka olette tuohtuneet kaikkiin kriitikoihin. Ymmärrän teitä hyvin ja kirjoituksissanne on monta tärkeää kohtaa, kristittyinä meidän tulisi olla yhtä. "Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus." (Joh. 13:35). Minä ainakin vilpittömästi voin sanoa rakastavani kaikkia veljiäni ja sisariani Jeesuksessa Kristuksessa ja olen paljon rukoillut mm. Herzogin Suomen vierailua järjestävien tahojen puolesta. Tiedän itse olevani hyvin vajavainen monissa kohdin ja sitä suuremmalla syyllä hyväksyn sen kanssamatkaajissani. Uskon, että Herzogin puolesta puhuvat ovat hyvin vilpittömiä pyrkimyksissään ja toivovat Suomeen todellista herätystä ja että mahdollisimman moni tulisi tuntemaan Jeesuksen henkilökohtaisena vapahtajanaan. Miksi sitten olen huolissani David Herzogin opetuksesta? Onko kyse vain oppien painotuseroista? Minun mielestäni on kyse isommasta painotuserosta kuin yksittäisistä opeista ja se painotusero on juuri kaikkein tärkeimmässä: Jeesuksen sovitustyöstä elämässämme. Kun olen seurannut David Herzogin tilaisuuksia mm. TV7 ohjelma-arkistosta, hänen julistuksensa Jeesuksesta syntiemme sovittajana ja ainoana tienä Jumalan luokse jää maininnan tasolle. Tämä on kuitenkin juuri se olennaisin asia. Minä tarvitsen Jeesusta välimieheksi minun ja Jumalan välille. Tiedän, että olen Jumalaa vastaan rikkonut monessa kohtaa ja hyvin raskaasti. Millään omilla teoillani en voisi Hänelle hyvittää sitä pahaa, mitä minä ajatuksin ja teoin olen tehnyt omassa ja lähimmäisteni elämässä. Jumala on niin armahtava ja rakastava, että Hän lähetti oman Poikansa kärsimään rangaistuksen minun synneistäni, jotta minulla olisi avoin tie Jumalan tykö! Tämä on todella ihmeellinen asia! Minä saan olla yhteydessä koko luomakunnan Jumalan kanssa ja Hänen rakkautensa minua kohtaan on näin suurta! Tämä on kaikkein suurin IHME! Ei se, että tililleni ilmestyy kymppitonni tai sairauteni paranee, vaan se, että Jumala todella rakastaa minua ja hyväksyy minut lapsekseen, kun vain pyydän syntejäni anteeksi Jeesuksen nimessä. Kun minä ymmärrän Jumalan Pyhyyden, olen todella pieni Hänen Kaikkivaltiutensa edessä. Minulla ei ole mitään, millä voisin itseäni puolustaa. Tämä sanoma puuttuu mielestäni lähes kokonaan David Herzogin opetuksesta. Hän kyllä puhuu paljon siitä, millainen auktoriteetti meillä on ja kuinka voimme käskeä ankeleitä ja tehdä kaikenlaisia ihmetekoja, mutta sanoma Jeesuksesta jää hyvin ohueksi. Mielestäni hän suorastaan halventaa Raamatun Sanaa, kun hän kehottaa ihmisiä antamaan kolehteja runsaalla kädellä ja koettelemaan kuinka Jumala moninkertaistaa tilille rahat. Siksikö me kristittyinä annamme rahaa, että ne moninkertaistuisivat tilillemme? Siksikö menemme Pyhän Jumalan eteen, että odotamme ihmelaihtumista, kultahippuja tai kultahampaita suuhumme? Eikö meidän pitäisi mennä Pyhän Jumalamme eteen siksi, että kadumme syntisyyttämme ja olemme ansainneet kadotuksen pahuutemme tähden? Me tarvitsemme Jeesusta sovittamaan syntimme ja että Hän voi muuttaa elämämme! Jotta Jumala voisi aidosti ja oikeasti toimia kauttamme, että rakastaisimme lähimmäistämme, vihamiestäkin. Että voisimme antaa omastamme tarvitseville odottamatta mitään vastalahjaksi. Kun Jumala saa muuttaa sisimpämme, ihmeitäkin alkaa tapahtua. Mutta meidän on ensin tehtävä parannus ja annettava Jumalan muuttaa meitä sisältä käsin, jotta Hän voi toimia meidän kauttamme, oikoteitä ei ole.

Kaikki te, jotka olette kiinnostuneita David Herzogista ja hänen opetuksistaan, ottakaa selvää, mikä hänelle on oikeasti tärkeää. Onko Jeesus hänen opetuksessaan keskeisellä sijalla, sillä paikalla joka Jeesukselle kuuluu? Herzogin ohjelmia on nähtävissä TV7 ohjelma-arkistossa ja TV7-kaupasta on ostettavissa hänen kirjansa Kirkkauden invaasio. Tutki asioita Raamatusta ja pyydä Pyhää Henkeä opastamaan. Rukoile myös, että Jumalan tahto saisi tapahtua hänen tulevan Suomen vierailunsa suhteen. Jumala ei koskaan meitä hylkää sen tähden, että koettelemme asioita ja kyseenalaistamme ihmisten antamaa hengellistä opetusta. Se ei koskaan ole Pyhän Hengen pilkkaa. Päin vastoin Raamattu monessa kohdin kehottaa siihen! Jumala rakastaa meitä ja haluaisi, että jokainen meistä pelastuisi, Hän haluaa puhua meille Sanansa, Raamatun kautta. Älkää olko sinisilmäisiä, kyllä profeetat voivat puhua Jeesuksesta ja Hänen sovitustyöstään, jotta he saisivat kansanjoukkoja taakseen. Silti he eivät välttämättä ole Jeesuksen seuraajia, vaan rakastavat enemmän maallista menestystä kuin Taivaallisen Isän tahdon tekemistä. Seuraatko sinä Jeesusta 100 %:sti? Oletko luovuttanut Hänelle koko elämäsi salaisimpiakin sopukoita myöten? Vaikka olisit tehnyt uskonratkaisun, et välttämättä ole luovuttanut koko elämääsi Hänen hallintavaltansa alle. Jos et ole sitä vielä tehnyt, tee se heti tänään. Hän on voimallinen johdattamaan sinua oikeaa tietä ja varjelemaan sinut eksytyksiltä.

Matteus 7:21-23
Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

Ihmeiden aika tilaisuus on ymmärtääkseni ei-uskoville suunnattu tilaisuus, eikä uskovien ruokkimistilaisuus, johon hyvin syöneet uskovaiset tulevat arvostelemaan ruokaa kuin mitkäkin ruokakriitikot. Tässä on hyvä tilaisuus uskoville kutsua ei-uskovia ystäviään tilaisuuteen, jossa he saavat kuulla evankeliumin, tulla uskoon ja nähdä, että Jumala on oikeasti olemassa. Voi kutsua myös ihmisiä, jotka tarvitsevat parantumista, koska Jumalan kirkkaudessa ihmisiä parantuu.

Ihmettelen jos sinulle nimimerkki "kiinnostunut" evankeliumi on joku ”hampurilaisateria”. Helsingissä on niin paljon ihmisiä, jotka eivät ole vielä saaneet edes kuulla evankeliumia ja sinulla ”kiinnostunut” on vain mielessä että itse tulisit sinne syömään vaikka et näytä omasta mielestäsi ruokaa kaipaavan, kun muka ”parempaakin ruokaa on tarjolla”. Ymmärtääkseni ihmeiden aika –tapahtuma ei ole mikään uskovien ruokkimistilaisuus vaan tilaisuus, jossa julistetaan evankeliumia niille, jotka eivät ole sitä vielä kuulleet ja jossa Jumala kohtaa ihmisiä pelastaen, parantaen ja vapauttaen. Mikä voisi olla parempaa ruokaa kuin evankeliumi ja Jumalan kirkkauden läsnäolo jossa ihmiset saavat avun. Tätä myös uskovaiset tarvitsevat, Jumalan läsnäoloa ja Jumalan tuntemista, johon Raamatun Sanan on tarkoitus meidät johtaa.

Tietysti uskovat tarvitsevat myös Sanan opetusta, mutta ensisijaisesti oma kotiseurakunta on se paikka, jossa uskovia ruokitaan Jumalan Sanalla ja jossa he saavat kuulla Raamatun opetusta, jota uudet uskovatkin sitten saavat kuulla, kun tulevat mukaan seurakuntaan. Opetuksen avulla ihminen löytää oman rukouselämän ja oppii elämään Jumalan yhteydessä ja lukemaan Raamattua ja ammentamaan ilmestystä Sanasta, mutta ensin pitää tulla uskoon ja se tapahtuu monien kohdalla Ihmeiden aika -tapahtumassa.

Käsittämätöntä asennetta sinulta ”kiinnostunut”. Hyvä jos itse pidät itseäsi hyvin syöneenä, sinä et sitten kaipaa ruokaa, mutta Helsinki on pullollaan ihmisiä, jotka ovat nälkäisiä ja ovat menossa kadotukseen. Oma ruokasi jota olet syönyt, on nähtävästi ollut täynnä ylpeyden myrkkyä, asenteestasi päätellen. Ihmettelen oletko syönyt ollenkaan Raamatullista ruokaa, sillä jos olisit syönyt Raamatullista ruokaa, olisit ylpeyden sijaan täynnä rakkautta ja Jumalan läsnäoloa ja hänen kirkkauttaan ja tuntemistaan täynnä ja rukoilisit tällä hetkellä, että tapahtuman kautta mahdollisimman moni saisi uudestisyntyä ja löytää Jeesuksen Vapahtajanaan. Miettisit kenelle ei-uskovalle voisit kertoa tapahtumasta ja ketä voisit tuoda sinne mukanasi.

Uskovien suhtautuminen ei ole Raamatun mukaan mikään mittari, miten koetellaan kuka on oikea uskova. Esimerkiksi Paavalia ei hyväksytty apostolien teoissa alkuun ollenkaan uskovien joukkoon. Jeesusta sen ajan uskonnolliset johtajat eivät hyväksyneet ollenkaan ja he lopulta ristiinnaulitsivat Jeesuksen. Israelin kansa, joka on Jumalan valittu kansa, on koko ajan kaikkien toisten kansojen vainoama. Jostain syystä aina se jota Jumala käyttää, sitä myös toiset vainovat. Vaino on myös osoitus siitä, että on oikeasti jotain hyvää annettavaa. Ei vihollinen sellaista vainoa, joka ei ole uhka hänelle.

http://patmos.studio24.fi/media/david_herzog_ja_kirkkauden_invaasio_raam...

Vakavasti otettava näkökulma aiheeseen. Kuuntele ja koettele.

Tuo sinun kirjoitusta edeltävä kirjoitukseni on oikeastaan vastaus sinulle, mutta voi olla, että se ei ollut näkyvissä vielä silloin, kun oman kirjoituksesi kirjoitit. Nämä kommentit menevät sivujen ylläpitäjän hyväksyttäviksi ennen julkaisua.

Sen mukaan, mitä minä olen seurannut David Herzogia esim. TV7 ohjelmista, en ole tullut siihen käsitykseen, että hänen kutsumuksensa olisi evankelistana toimiminen. Hänen esiintymisensä perustuu erilaisiin ihmeisiin, jotka liittyvät mm. laihtumiseen, kultahampaiden ilmaantumiseen, hiusten kasvamiseen ja hiusten värin muuttumiseen ym. Hän myös opettaa tekniikoita, joiden avulla voi päästä "korkeammille kirkkauden tasoille", käskeä sairauksia ym. Jeesuksen sovitustyöstä puhuminen jää sivuhuomautuksen tasolle, joka mielestäni on evankelistan perustehtävä. En mistään ole lukenut hänen todistustaan siitä, kuinka hän on tullut synnintuntoon, ottanut Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena vapahtajana ja tehnyt parannusta. Sen sijaan olen lukenut siitä, kuinka hän on ottanut vastaan "voitelun" kuolleen henkilön kautta ruumiin äärellä.

Tahot, jotka järjestävät David Herzogin stadiontapahtumaa puhuvat kyllä paljon siitä, että Jeesus on ainut tie Isän tykö ja korostavat Jeesuksen ristintyötä. Heidän vilpittömyyttään en epäile. Sen sijaan epäilen, että heiltä on jäänyt jotakin hyvin olennaista huomaamatta.

Olen huomannut, että moni David Herzogin puolustaja ei ole juurikaan itse ottanut selvää, mitä kyseinen henkilö oikeasti opettaa. He itse suhtautuvat hyvin tuomitsevasti henkilöihin, jotka käsittelevät David Herzogin opetusta Raamatun valossa eivätkä edes vaivaudu lukemaan/kuuntelemaan arvosteluja, koska lähtökohtaisesti heidän mielestään arvostelijat ovat väärässä, uskonnollisuuden hengen sokaisemia ja ilkeitä panettelijoita, jotka vastustavat herätystä ja ihmeitä. Netistä googlettamalla tietoa on saatavissa vaikka kuinka paljon, jos sitä haluaa löytää ja mm. TV7:llä on materiaalia, jonka avulla kuka tahansa voi itse ottaa selvää Herzogista ja hänen opetuksestaan hänen ohjelmiensa ja kirjansa kautta. Herzogin opetusta ei arvostella pelkästään Suomessa.

Olen itse aikoinaan ollut hengellisen ylpeyden uhri ja ajautunut vaelluksessani pahoihin uskonkriiseihin. Olin varma, että minä olen oikeassa ja muut ovat väärässä ja Jumala on minun puolellani, koska olen niin vilpitön. Jumalan armosta sain kuitenkin nähdä oman sokeuteni ja harhaanmenoni. Siitä lähtien olen aina pyrkinyt kuuntelemaan, mitä uskossa minua kauemmin olleet ja kokeneemmat sanovat. Joskus saattaa olla niinkin, että joku vasta uskoon tullutkin on ollut enemmän oikeassa kuin minä, kun olen rypenyt omassa hengellisessä ylpeydessäni. Mutta kaikki täytyy aina tutkia tarkoin Raamatun avulla ja rukouksin pyytää Pyhää Henkeä näyttämään totuuden. Käsi sydämelle te, jotka niin kovasti puolustatte David Herzogin julistusta, oletteko tutkineet hänen opetustaan Raamatun valossa? Oletteko pyytäneet Pyhän Hengen johdatusta asiassa? Oletteko kuunnelleet vilpittömästi ja vailla ennakkoasenteita sekä hänen puolustajiaan että vastustajiaan?

Tässä on hyvin vakavasta asiasta kysymys. Minä olen Herzogin omien puheiden perusteella ja Raamattua tutkien ja rukoillen tullut siihen lopputulokseen, että David Herzog ei seuraa Jeesusta, vaikka hän Jeesuksesta puhuukin. Sen myötä ainakin minulla herää kysymys, mistä voimanlähteestä hänen ihmetekonsa ovat peräisin?

Ulla ja te muutkin, voitteko ottaa huomioon sellaisen mahdollisuuden, että ei David Herzogia arvostella pelkästään ilkeydestä, kateudesta tai panettelunhalusta. Voisitteko nähdä sellaisenkin mahdollisuuden, että täällä on myös aitoja veljiänne ja sisarianne Jeesuksessa Kristuksessa, jotka huolesta ja rakkaudesta teihin yrittävät varoittaa eksytyksestä?

"Tässä on hyvä tilaisuus uskoville kutsua ei-uskovia ystäviään tilaisuuteen, jossa he saavat kuulla evankeliumin, tulla uskoon"

Uskoon voi tulla monenlaisissa tilaisuuksissa, mutta ei se oppi saa olla mitä tahansa sillä varjolla, että ihmiset ohjataan sen jälkeen Herzogia tukeneisiin seurakuntiin(jotka voivat toistaa Herzogin oppeja ja myydä hänen kirjojaan).

"Jumalan kirkkaudessa ihmisiä parantuu."

Jumala parantaa(ei tehdä asiaa sen monimutkaisemmaksi), mutta olisi mielenkiintoista saada yksi lääkärin todistus Herzogin tilaisuudessa olleen parantumisesta.

"Mikä voisi olla parempaa ruokaa kuin evankeliumi ja Jumalan kirkkauden läsnäolo jossa ihmiset saavat avun."

Mieluummin parannuksen evankeliumi(ei ylistyksen tai kirkkauden) ja Jeesuksen läsnäolo Pyhän Hengen kautta.

"ensin pitää tulla uskoon ja se tapahtuu monien kohdalla Ihmeiden aika -tapahtumassa."

Ennen uskoon tuloa tehdään parannus, seuratkaapa kuinka paljon Herzog tulee siitä puhumaan. Ja kuten sanoin, tuota tilaisuutta tukevat seurakunnat voivat hyvin helposti toistaa Herzogin oppeja, ja juuri niihin nämä Herzogin tilaisuuksissa mahdollisesti uskoon tulleet, Raamattua vielä tuntemattomat ihmiset menevät, eikä sinne missä hänen oppejaan on uskallettu kritisoida.

"Miettisit kenelle ei-uskovalle voisit kertoa tapahtumasta ja ketä voisit tuoda sinne mukanasi."

Näitä voi viedä aivan tavallisiin sunnuntaikokouksiin, ja nimenomaan sellaisiin joissa julistetaan parannusta ja Kristusta ristiinnaulittuna ja ylösnousseena.

"Esimerkiksi Paavalia ei hyväksytty apostolien teoissa alkuun ollenkaan uskovien joukkoon."

Ymmärrettävää, koska hän oli rankalla kädellä vainonnut uskovia ennen kääntymistään(hyvin antikristillistä), mutta hän teki parannuksen.

"Jeesusta sen ajan uskonnolliset johtajat eivät hyväksyneet ollenkaan ja he lopulta ristiinnaulitsivat Jeesuksen."

Koska he eivät kärsineet kuulla totuutta itsestään ja syntisyydestään. Paljonko Herzog puhuu synnistä? Onko hän kertonut omasta parannuksen teostaan tullessaan uskoon ja sen jälkeen?

"Israelin kansa, joka on Jumalan valittu kansa, on koko ajan kaikkien toisten kansojen vainoama. Jostain syystä aina se jota Jumala käyttää, sitä myös toiset vainovat.

Myös koska he olivat suuren osan ajasta tottelemattomia Jumalalle. Sama pätee tänäkin päivänä.

"Vaino on myös osoitus siitä, että on oikeasti jotain hyvää annettavaa. Ei vihollinen sellaista vainoa, joka ei ole uhka hänelle."

Se ei ole mikään mittari, koska kaikkien uskontojen edustajia vainotaan ympäri maailmaa. Ja en pitäisi Herzogia vainottuna, kristittyjä Iranissa pidän.

Mietin, oletko ”kiinnostunut” itse koskaan edes ollut evankelista David Herzogin tilaisuudessa. Takerrut antamisopetukseen, jonka olet ymmärtänyt ihan kierosti väärin, juuri niin kuin ihminen joka etsii vikoja toisen puheesta haluaakin ymmärtää väärin mitä toinen tarkoittaa, aivan kuten fariseukset Jeesuksen päivinä halusivat vääntää Jeesuksen sanoja kieroon. Takerrut kultahampaisiin ja hiustenkasvuun. Oletko tosiaan sitä mieltä, että Jumala ei voi antaa kultahammasta. Hän sanoo: ”minun on hopea ja kulta”. Kehotan sinua lukemaan Raamatun paremmin. Luuletko että vihollisella edes olisi kultaa annettavanaan? Vaikka sinulle ehkä hiustenkasvu ei merkitse mitään, niin jollekin ihmiselle se voi olla tärkeä asia. Mikä sinä olet arvostelemaan sitä, miten Jumala toista ihmistä kohtaa? Jos sinä et halua kultahammasta, niin Jumala varmasti sen näkee, etkä sellaista sitten saa. Meidän Jumalamme välittää pienistäkin arkipäivän asioista. Kyllä Herzogin kokouksissa tapahtuu suurempiakin ihmeitä, sillä ihmeet ja merkit seuraavat niitä, jotka uskovat. Nämä kultahampaat ovat merkkejä, ne voivat jollekin puhutella ja moni voi kiinnostua niiden takia tulemaan paikalle kuulemaan evankeliumia. Jeesuskin otti rahan kalan sisältä, oliko tämä sinusta kummallinen ihme. Tällaisiahan ihmeitä sinä kritisoit. Jos Herzog kaivaisi rahan kalan sisältä ja tekisi tällaisen ihmeen, olisit varmasti heti kritisoimassa. Jeesukselle se ei kuitenkaan ollut mikään vähäpätöinen ihme. Tutustuisit paremmin Jeesukseen.

Herzog julistaa kirkasta evankeliumia Jeesuksesta, joka on kuollut ristillä meidän puolestamme ja noussut kuolleista. Kun Jeesus on kuollut puolestamme, miksei hän myös antaisi hiuksia kaljulle, miksei hän voisi tehdä jotain noin ”pientä asiaa” kun hän on kerran antanut henkensäkin. Herzogin opetus Jeesuksesta on mielestäni sellaista jonka pystyy ymmärtämään ja joka ei ole monimutkaista ja vaikeaa. Hän rakastaa Jeesusta ja se kyllä näkyy ja kuuluu hänestä.

Vaikka Ihmeiden aika –tapahtuma ei olekaan uskovien ruokkimistilaisuus, niin itse uskon, että uskovillekin siellä on tarjolla oikeaa gourmet-ruokaa, ja uskovatkin pääsevät siunauksesta osallisiksi vaikka ei-uskovat ovatkin ensisijaisesti ruokailemassa. Kun Jumala on läsnä kirkkaudessaan, kaikki saavat syödä ja juoda hänen elävän veden lähteestään.

Voisit esittää ”kiinnostunut” itsellesi nuo kysymykset mitä toisilta kysyt, oletko itse antanut elämäsi Jeesukselle sydämesi sopukoita myöten? Ihmettelen miten voit enää kritisoida evankeliumin julistajaa hyvine suosituksineen, jos olet oikeasti seuraamassa Jeesusta? Vai onko uskosi vain netistä luettuja parjauskirjoituksia ja opittuja nasevia Raamatun lauseita? Milloin viimeksi vietit aikaa Jumalan kasvojen edessä ja oikeasti olit Jeesuksen jalkojen juuressa ja koit hänen läsnäoloaan? Vai oletko lähinnä roikkunut netissä ja lukenut parjauskirjoituksia ja sitten käyt oksentamassa kaiken lukemasi tälle palstalle. Ikään kuin esiinnyt nöyränä, mutta samaan aikaan kuitenkin kirjoituksesi paljastaa että pidät itseäsi toisia parempana. Jos olisit noin nöyrä, mitä kuvailet, et kritisoisi toisia. Jos et ole edes käynyt Herzogin tilaisuudessa, miten voit arvostella hänen opetustaan?

Herzog on ihminen, joka tuntee Jeesuksen ja elää hänen läsnäolossaan ja kirkkaudessaan. Apostolien tekojen aikaan uskovat elivät Jumalan Pyhän Hengen virvoittavassa vaikutuksessa ja ihmisiä parani ja pelastui. Tuo sama kirkkaus, Jumalan läsnäolo on myös Herzogin kokouksissa. Herzog julistaa evankeliumia Jeesuksesta ja kutsuu ihmisiä tulemaan Hänen Pyhän Henkensä läsnäoloon, jossa ihmeet tapahtuvat. Juuri Jumalan Pyhän Hengen voima antoi apostoleille voiman julistaa evankeliumia. Juuri Jumalan kirkkaus vaikutti tuon valtaisan herätyksen mitä apostolien teoissa tapahtui. Kaikki sairaat voivat parantua tuossa Ihmeiden aika kokouksessa, koska Jeesus on siellä läsnä Pyhän Henkensä kautta. Ei-uskovat voivat löytää Jeesuksen ja pelastua. Kehotan kaikkia tulemaan, niin uskovia kuin ei-uskovia!

Muistutan sinua myös siitä, että evankelista David Herzog on messiaaninen juutalainen, ja Raamatussa on ohjeita, miten pakana-uskovan tulisi suhtautua juutalaiseen Jeesukseen uskovaan:
”Sinut, joka olet luonnonvastaisesta öljypuusta on oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta, älä ylvästele noita oksia vastaan. Jos ylvästeletkin, muista, että et sinä kannata juurta vaan juuri kannattaa sinua.” Room. 11:17-18
Sinun näyttää olevan vaikea ymmärtää, että David Herzog on pidemmällä Jumalan tuntemisessa kuin sinä itse ja osaa elää kirkkadessa ja tuntee Jumalan paremmin ja tietää siis Jumalan asioista paremmin. Kaikesta huolimatta, mitä olen kokouksessa häntä kuullut, hän on mielestäni tosi nöyrä ja tietyllä tapaa vaatimattoman oloinen.
Toivoisin että sinäkin ottaisit nöyremmän asenteen suhtautumisessasi Jumalan palvelijaan. Älä ole ylimielinen vaan pelkää, kuten Raamattu kehottaa. Room. 11:20

Vastauksessani Ullalle olen jonkin verran käsitellyt asioita, joista arvostelet minua. Jos haluat ja et ole vielä lukenut vastaustani Ullalle, voisit ehkä lukea sen.

"Mietin, oletko ”kiinnostunut” itse koskaan edes ollut evankelista David Herzogin tilaisuudessa. Takerrut antamisopetukseen, jonka olet ymmärtänyt ihan kierosti väärin, juuri niin kuin ihminen joka etsii vikoja toisen puheesta haluaakin ymmärtää väärin mitä toinen tarkoittaa, aivan kuten fariseukset Jeesuksen päivinä halusivat vääntää Jeesuksen sanoja kieroon. Takerrut kultahampaisiin ja hiustenkasvuun. Oletko tosiaan sitä mieltä, että Jumala ei voi antaa kultahammasta. Hän sanoo: ”minun on hopea ja kulta”. Kehotan sinua lukemaan Raamatun paremmin. Luuletko että vihollisella edes olisi kultaa annettavanaan?"

En ole ollut fyysisesti David Herzogin kokouksessa, mutta olen seurannut häntä TV7 ohjelma-arkistosta löytyvien tallenteiden kautta ja sen kautta tehnyt päätelmäni hänen opetuksestaan. Mitä tulee David Herzogin rahan antamisopetukseen, niin jo pelkästään hänen nettisivuillaan oleva "mittari", jossa näytetään rahankeräyksen edistymistä (ja lahjoittajien nimet) stadionin keikkaa varten, on Raamatun kanssa ristiriidassa:

Matteus 6
1. "Kavahtakaa, ettette harjoita vanhurskauttanne ihmisten nähden, että he teitä katselisivat; muutoin ette saa palkkaa Isältänne, joka on taivaissa.
2. Sentähden, kun annat almuja, älä soitata torvea edelläsi, niinkuin ulkokullatut tekevät synagoogissa ja kaduilla saadakseen ylistystä ihmisiltä. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
3. Vaan kun sinä almua annat, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee,
4. että almusi olisi salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.

Vihollinen on tämän maailman ja rahan ruhtinas. Jumala tosiaan omistaa kaikki kullat ja hopeat, mutta Hän on antanut saatanalle valtuudet niitä käyttää:

Luuk. 4
5. Ja perkele vei hänet korkealle vuorelle ja näytti hänelle yhdessä tuokiossa kaikki maailman valtakunnat
6. ja sanoi hänelle: "Sinulle minä annan kaiken tämän valtapiirin ja sen loiston, sillä minun haltuuni se on annettu, ja minä annan sen, kenelle tahdon.
7. Jos sinä siis kumarrut minun eteeni, niin tämä kaikki on oleva sinun."
8. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Kirjoitettu on: 'Sinun pitää kumartaman Herraa, sinun Jumalaasi, ja häntä ainoata palveleman'."

1. Tim. 6
6. Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa.
7. Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä;
8. mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin.
9. Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.
10. Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.

En lainkaan epäile, etteikö Jumala VOISI antaa kultahampaan. En myöskään epäile etteikö hän voisi antaa ihan oikeaa luista tervettä hammasta. Siinä olet aivan oikeassa, että Jumala on kiinnostunut kaikista pienimmistäkin yksityiskohdista elämässämme, Jumala tietää hiustemme lukumääränkin (Luuk. 12:7).

"Voisit esittää ”kiinnostunut” itsellesi nuo kysymykset mitä toisilta kysyt, oletko itse antanut elämäsi Jeesukselle sydämesi sopukoita myöten?"

Tähän kysymykseen vastaan, että kyllä, olen antanut elämäni Jeesukselle 100 %:sti, syvimpiä sopukoita myöten. Rukoilen usein, että Jumala näyttäisi, jos minussa on jotakin tiedostamatonta vilppiä ja vääryyttä, että voisin tehdä siitä parannuksen. Ja usein sitä parannusta joudunkin tekemään, tie ristin juurelle minun kohdallani on hyvin lyhyt. Rukoilen ja luen Raamattua päivittäin. Olen myös rukoillut David Herzogin ja hänen stadionin tilaisuuttaan järjestävien tahojen puolesta.

"Ikään kuin esiinnyt nöyränä, mutta samaan aikaan kuitenkin kirjoituksesi paljastaa että pidät itseäsi toisia parempana. Jos olisit noin nöyrä, mitä kuvailet, et kritisoisi toisia. Jos et ole edes käynyt Herzogin tilaisuudessa, miten voit arvostella hänen opetustaan?"

Jumala minua armahtakoon, jos olen todella ajatellut olevani muita parempi! Itse asiassa olen yrittänyt tuoda julki, että minäkin olen monessa kohtaa hairahtunut ja siksi koen sydämen asiaksi varoittaa muita lankeamasta samaan ansaan. Olen todella pahoillani, jos joku kokee minun ylpeilevän tai ilkeilevän. Tällaisissa keskusteluissa kuka tahansa voi olla valehtelija ja siksi minunkin sanani on syytä tarkkaan tutkia Raamatun valossa ja rukouksin. En uskaltaisi mennä Herzogin tilaisuuteen, koska koen, että Pyhä Henki on minua hänestä varoittanut. En uskaltaisi uhmata sisäistä Pyhän Hengen ääntä. Olen saanut hänestä riittävästi tietoa, jotta voin pysyä poissa tuosta tilaisuudesta, koska en usko hänen ihmeidensä olevan peräisin Jumalasta.

"Muistutan sinua myös siitä, että evankelista David Herzog on messiaaninen juutalainen, ja Raamatussa on ohjeita, miten pakana-uskovan tulisi suhtautua juutalaiseen Jeesukseen uskovaan:"

Minä siunaan Israelia ja rukoilen juutalaisten puolesta usein. He ovat Jumalan valittu kansa. Toimin niin kuin Raamattu kehoittaa.

"Sinun näyttää olevan vaikea ymmärtää, että David Herzog on pidemmällä Jumalan tuntemisessa kuin sinä itse ja osaa elää kirkkadessa ja tuntee Jumalan paremmin ja tietää siis Jumalan asioista paremmin. Kaikesta huolimatta, mitä olen kokouksessa häntä kuullut, hän on mielestäni tosi nöyrä ja tietyllä tapaa vaatimattoman oloinen.
Toivoisin että sinäkin ottaisit nöyremmän asenteen suhtautumisessasi Jumalan palvelijaan. Älä ole ylimielinen vaan pelkää, kuten Raamattu kehottaa. Room. 11:20"

Minä todellakin pelkään ja kunnioitan Jumalaa. En uskaltaisi edes nettikeskusteluissa nimettömänä antaa väärää todistusta lähimmäisestäni, koska tiedän, että Jumala näkee kaiken salatuimpaan saakka ja "jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi." (Matt. 12:36-37). Minä olen myös täysin valmis muuttamaan käsitykseni David Herzogista, jos hän julkisesti sanoutuu irti kuolleelta ottamastaan voitelusta ja tekee parannuksen niistä asioista, joissa hän opettaa ohi Jumalan Sanan.

Ihmeiden aika –suurtapahtuman kampanjapäällikkö Mika Jantunen kommentoi evankelista David Herzogin kohuttua kirjaa Kirkkauden Invaasio.

Mika Jantunen kirjoittaa:

”Henkilökohtaisia ajatuksiani David Herzogin Kirkkauden Invaasio -kirjasta. Nämä ajatukset perustuvat vapaamuotoisiin lukukokemuksiin, eikä niiden tarkoitus ole vastata koko kirjan aihepiireihin.

Kirjan pääkohde-ryhmä ovat uskovat, joita aihepiiri kiinnostaa. Kirja ei ole ensisijaisesti evankelioimiskirja.

Keskeistä ovat kirjailijan lähteet:

Jeesus mainitaan kirjassa eri muodoissaan 200 kertaa.

Herra, Pyhä Henki, Henki, Jumala jne. mainitaan kirjassa arvioltani 300-400 kertaa.
Raamattua käytetään suorina jaelainauksina tai lähdeviittauksina 187 kertaa.
Lisäksi Raamattua käytetään opetuksen pohjana toistuvasti.

Keskeisin lähde kirjassa on Raamattu. Lisäksi kirjailijalla on henkilökohtainen kiinnostus tiedettä ja kvanttifysiikkaa
kohtaan, jonka avulla hän pyrkii selittämään esimerkiksi ihmeiden tapahtumismekanismeja. Kvanttifysiikan tutkijoita mainitaan nimeltä 3 kertaa (luvun voi tarkistaa.)

Henkilökohtaisesti en kuitenkaan löytänyt kirjasta mitään viitteitä siihen, että David kehoittaisi ihmisiä tutustumaan New Ageiin. Hän uskoo sielunvihollisen olemassaoloon, mutta ei halua olla tekemisissä sen kanssa.

Kirjassa on paljon profeetallista opetusta, joka Uuden liiton aikakaudella toimii vajavaisten ihmisten kautta. Myöskin on huomioitavaa, että David joissain kohdissa itsekin sanoo, että tulkitsee jonkun asian tietyllä tavalla.

Asettuuko David luojan rooliin = Ei.

Sivulla 21 David kehottaa puhumaan kirkkauden ilmapiirissä niitä sanoja, joita Jumala puhuu sinulle sillä hetkellä. Jumala luo, ihminen on välikappale. Sivulla 27 hän sanoo, että avain ei ole vain puhutut sanat (ääniaallot), vaan se, että ne puhutaan kirkkauden alueella, niin että Pyhä Henki on siinä mukana. (Myös sivu 14.)

”Mutta minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa.” Tämä jae kuvaa hyvin Davidin ajattelua. Tarpeemme ovat olemassa Jumalan kirkkaudessa, josta voimme niitä uskon kautta omistaa. Siinä mielessä myös luovat ihmeet ovat Jumalan kirkkaudessa (ikään kuin odottamassa ilmapiirissä kokoussalissa kun kirkkaus laskeutuu.)
Kieltääkö David Helluntain merkityksen ja Pyhän Hengen roolin. = Ei.

Sivulla 12 hän kertoo, kuinka Jeesus ylösnoustuaan lähetti omilleen Pyhän Hengen, josta alkoi kirkkauden invaasio. Kirja kertoo, että on hienoa olla voideltu, mutta on vielä parempi toimia voitelussa silloin kun Herran kirkkaus on läsnä. David tulkisee nämä Apt. 2 ja 4 luvun tapahtumat kahdeksi vuodatukseksi, mutta hänen sanomastaan käy ilmi selkeästi se, että hän rohkaisee meitä pääsemään eteenpäin siitä, että pelkästään toimimme oman voitelumme kautta, siihen että Herra itse ojentaa kätensä ja ihmeitä tapahtuu moninkertaisesti.

David uskoo, että ihmisen tulee olla verellä lunastettuja (sivu 52.) Ihmeiden lähde tulee olla Jeesus ja Taivaan voima (sivu 52.) Hän uskoo Jeesukseen, joka kuoli, haudattiin ja nousi ylöskuolleista (sivu 67.) Ihmeparantuminen tapahtuu Jeesuksen nimessä (sivu 75. ja sivu 23.)

Uskooko David, että Jerikon muurit kaatuivat pelkällä äänenvoimalla. = Ei

David nivoo tämän ajatuksen siihen, kun juutalaiset olivat kuusi päivää olleet hiljaa ja heidän mielensä askarteli koko ajan Jumalassa. Sitten kun hiljaisuus rikkoutui ja kirkkauden ja voiman täyttämät ääniaallot (kova huuto) päästettiin ilmoille, sortuivat Jerikon muurit. Lähde oli Jumalassa.

Voiko äänellä olla ikään kuin paino. = Kyllä. Kokeile itse seistä rock konsertissa kaiutinkaapin vieressä, niin huomaat. Tästä ei kuitenkaan minusta voi vetää sitä johtopäätöstä, että Jumala on jotain vierasta ainetta. Hän on henki, mutta hänenkin äänensä on voimallinen (siinä mielessä äänellä on paino, joka saa aikaan asioita (tutustu Psalmien kirjaan.)

Luomakunta ja ääniaallot

Raamattu kertoo meille siitä, että koko luomakunta ylistää Häntä. Ihminen saattaa luonnossa aistia Jumalan suuruuden. Siellä myös kerrotaan ´verestä joka huutaa maasta´ jonkun synnin tähden ja ”kivetkin huutavat” ajatuksen. Raamatussahan myös aasi puhui. David kertoo kirjassaan tutkimuksista, joissa aineella on muisti. Mitä vesimolekyyleille tapahtui, kun niille puhutaan, mitä kultaharkoille tapahtuu, kun niihin kohdistetaan ajatuksia. Kuinka NASA löysi avaruuden mustista aukoista musiikilta kuulostavan harmonisen äänen (ääniaalto). Vanhakansa tiesi, että kukille pitää puhua kauniisti (ei rumasti), muuten ne saattavat voida huonosti.

Vaikka alue on minulle monella tapaa uusi, enkä edes ymmärrä monia asioita siihen liittyen, olisi epäviisasta hyljätä se sen tähden. Mitä sitten, jos kymmenen vuoden päästä aihetta opetetaan jo kouluissa. David pyrkii ajatuksillaan kertomaan, että materian ytimessä on ääniaalto, jolla on omanlainen muisti (sivulla 34 Hesekiel profetoi luille, jotka tulivat sitten yhteen) ja joka kykenee välittämään viestiä. Meillä kaikilla saattaa olla kokemuksia siitä, että on ajatellut jotain ihmistä monta päivää ja ajatellut soittaa hänelle ja sitten se ihminen kertoo, että on myös ajatellut sinua ja soittaa sinulle.

Kertomus miehestä, joka rukoili Jerusalemin muurilla ja sai muuriin nojatessaan ymmärryksen Israelin kuulumisesta Raamatun pelastussuunnitelmaan, ei johda meitä teologisesti harhaan, koska ilmestys oli oikea. Se on silti suurimmalle osalle uutta tutkimustietoa ja tässä vaiheessa saa aikaan sen, että ”nostetaan hattua” niin kuin Luther ja jäädään odottamaan syvempiä tutkimuksia aiheesta. Kirjassa myös kerrotaan tytöstä, joka muutettuaan uuteen kotiin, näki huoneessaan aina samaa murhasta kertovaa unta. Vanhempien selvitettyä asiaa, selvisi että siellä oli tehty murha. Sen jälkeen vanhemmat ajoivat murhanhengen ulos huoneesta. David ymmärtää asian niin, että seinät kantoivat muiston tapahtuneesta.

Raamattu puhuu ihmeistä, joita ihminen ei käsitä. David luettelee kirjassaan erilaisia ihmeitä, joita Jumala Raamatussa teki. Laihtumisihmeet, kultahampaat, luovat ihmeet, hiuksien kasvaminen ja kultapöly ovat taas ihmeitä, jotka eivät ole alkaneet Davidin palvelutyön kautta. Niitä tapahtuu eri puolilla maailmaa ja monenlaisissa seurakunnissa. Onko mahdollista, että maailmalla tapahtuu myös asioita, jotka eivät ole aitoja; tottakai. Se ei kuitenkaan poista aitojen vakuuttavuutta.

David uskoo kirjassaan, että puheillamme ja ajatuksillamme on suuri merkitys. Niillä voi olla myös merkitys terveydellemme. Uskon, että toinen ihminen voi kantaa keveyttä olemuksessaan, toinen tuo raskaan ilmapiirin kaikkialle mihin hän menee. Kyse voi olla myös siitä hengestä, jota ihminen kantaa sisällään.

David ei usko, että meillä jo olisi ylösnousemusruumiit. Olen asian varta vasten tarkistanut. Jos sinulle käy niin kuin Helluntaipastorille Suomessa, jonka rosvot yllättivät ja Jumala teki hänestä näkymättömän ja hän pakeni seinän läpi, niin silloin on kyseessä Jumalan kirkkauden ihme.

Pidän suurimpana haasteena sitä ajattelun eroa, että ”onko uskovalle annettu Kristuksessa auktoriteetti” ongelmatilanteisiin ja sairauksien kohdatessa. Toinen uskoo tähän, niin kuin minäkin. Elämme langenneessa ja usein epäreilussa maailmassa, jossa voimme harjoitella uskoa ja uskossa puhumista.

Toinen taas ajattelee, että Jumala toimii silloin, kun hän itse haluaa. Ihminen ei voi puuttua Jumalan tekemisiin, muuten kuin rukouksella tuomalla asiansa tiettäväksi.

Toinen suuri haaste tuntuu olevan siinä, että monet uskovat eivät ole ollenkaan lukeneet Davidin kirjoja ja eivät ymmärrä hänen ajattelutapaansa ja kulttuuritaustaansa juutalaisuudessa.”

David Herzog on pääpuhujana Ihmeiden aika suurtapahtumassa 26.-27.7. Olympiastadionilla. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Katso tapahtuman tarkempi ohjelma: www.gne.fi

Lisää uusi kommentti