Rakkauden muuttava voima

Luokka: 
Pääkirjoitus

Jeesus antoi opetuslapsilleen tehtävän julistaa evankeliumia, parantaa sairaita ja vapauttaa vangittuja pimeyden kahleista. Sama toimeksianto on edelleen voimassa meille tämän ajan kristityille.

Mitä evankeliumi on? Se on hyvä sanoma siitä, ettei ihmisen tarvitse jäädä pahuuden valtaan ja joutua lopulta ikuiseen eroon Jumalasta. Evankeliumi on ilouutinen Jeesuksesta, joka tuo Jumalan rakkauden jokaisen ihmisen ulottuville, että hän voi päästä taivaaseen ja elää Jumalan tarkoittamaa elämää tässä ajassa. Jumala ei ole vain kaikkivaltias ja voimallinen, joka voi tehdä mitä ikinä tahtoo, vaan hän on myös rakastava Isä, joka tulee ihmistä lähelle hänen ahdingossaan.

Tuon rakkauden huipentuma ilmentyi siinä, että Jumala antoi oman Poikansa syntyä ihmiseksi ja kuolla ristillä kaikkien ihmisten syntien tähden. Nyt jokainen, joka huutaa avuksi Herran Jeesuksen nimeä, voi pelastua synnin vallasta ja uudestisyntyä Jumalan lapseksi. Hän saa samalla kokonaan uuden identiteetin. Hänen syvin olemuksensa ei ole enää siinä, millaista orjuuttavaa riippuvuutta tai millaista sisäistä haavoittumista hänen elämässään on ollut, vaan siinä, kuka hän nyt on Kristuksessa.

Eikä tässä vielä kaikki. Uutena luomuksena Jumalan lapsena, sisimpään on lähetetty asumaan Jumalan Henki, joka auttaa ja neuvoo kaikessa. Pyhä Henki tuo Jumalan läsnäolon ja rakkauden koettavaksi niin läheisesti, että ihminen voi parantua ja eheytyä ja muuttua Kristuksen kaltaisuuteen. Tämä ei ole toiveajattelua jostain utopiasta, joka ei kuitenkaan voisi toteutua. Raamattu osoittaa, että Jumala todella parantaa. Jeesuksen haavojen kautta ristillä itse asiassa parantuminen on jo annettu.

Pyhä Henki osoittaa ristin todellisuutta ja saamme ottaa sen vastaan uskon kautta. Sen myötä tulee voima olla Jeesuksen todistaja eikä tarvitse yrittää omassa voimassa. Kuka tahansa voi olla innokas ja palava kertomaan evankeliumia, olipa hän äskettäin uskoon tullut tai jo pitempään Herran omana ollut, kun hän on vain täynnä Jumalan Henkeä. Hengen voima on luvattu kaikille uskoville. Mutta vastustukseen on syytä varautua. Niin oli alkuseurakunnan aikaan ja niin on nytkin. Jeesuksen todistuksen tähden kristittyjä vainotaan edelleen jopa marttyyrikuolemaan asti.

Nyt on aika tuoda Jumalan rakkauden muuttava voima tiettäväksi kaikille ihmisille kaikista kansoista. Onkohan juuri siksi pakolaisvirta tuotu tätä nykyä maahamme, jotta Jumalan kansa saisi tilaisuuden osoittaa heille taivaallista rakkautta, joka ainoastaan voi murtaa sydämet ja tuoda todellisen muutoksen elämään.

Sinä voit olla parannettu ja täynnä Jeesuksen rakkautta ja täyttää oman kutsumuksesi Jumalan lapsena.

Seppo Pehkonen

Lisää uusi kommentti