Suomi Jeesukselle! Varustarkastus

Luokka: 
Kolumni

"Gideon lähti matkaan valtavan sotajoukon kanssa – 32 000 miestä. Joukko oli kuitenkin niin suuri, että voiton saaminen tuollaisen joukon avulla olisi selitettävissä jo ihmiskäden voimalla, sotastrategialla tai muulla loogisella, ihmismieltä tyydyttävällä selityksellä. Herraa sellainen ei kuitenkaan tyydyttänyt, ja niinpä alkoi seulonta. Loppuvaiheessa sotureita oli jäljellä 300.

Herra näyttää pitävän tällaisesta asetelmasta. Herra voi antaa voiton monien tai harvojen kautta (1.Sam.14:6), mutta kunnia kuuluu Hänelle. Hevoset valjastetaan taisteluun, mutta voitto tulee Herralta (Sananl.21:31). Herra rakastaa asetelmaa, jossa kaikki kunnia voitosta tulee Hänen nimelleen – ja täytyy myöntää, että se innostaa minuakin. Minua innostaa ajatuskin sellaisiin asioihin astumisesta, jotka nähdessään ihmiset joutuvat antamaan Jumalalle kunnian, nähdessään mahdottomuuksien käyvän toteen.

Uskon, että Suomen seurakunta on taivaallisen varustarkastuksen edessä. Tulee tapahtumaan seulontaa, Herra kokoaa joukkoa, jonka kautta lopunajan sadonkorjuuta hoidetaan. Herra haluaa joukon, joka on Hänen mielensä mukainen. Joukon, joka on puhdas. Joukon, joka on kuollut omalle itselleen eikä aja omaa agendaa. Joukon, joka ymmärtää antaa kunnian Hänelle. Hän haluaa myös joukon, joka kestää koetuksen eikä anna periksi. Hän haluaa joukon, jonka Hän voi pukea voimalla. Joukon, joka voi vaeltaa ihmeissä ja merkeissä, jotta Hänen valtakuntansa voima saisi tulla ilmi, ja jotta sen kautta Hänen nimensä kirkastettaisiin kansan keskellä."

Lue koko kirjoitus helmikuun lehdestä!

kuva: Joacim Mäkinen

Lisää uusi kommentti