Sydämellä ihmisten auttaminen

Luokka: 
Lähikuva

Heidi ja James Robor palvelivat Jumalaa tahoillaan, kunnes monien vaiheiden jälkeen he kohtasivat toisensa kappelissa Californiassa. Nyt vuosia myöhemmin, heillä on kolme lasta ja koti Leppävaarassa. Heidi työskentelee sairaanhoitajana, James kirjailijana ja elämäntaidon valmentajana.

Saavun keskellä Roborien perheen sunnuntaipäivää kotoisalle rivitaloalueelle Espoon Leppävaaraan. Perheen kolme lasta ovat juuri menossa ulos leikkimään. Perheen äiti Heidi Robor kertoo, että eilenkin lapset ovat leikkineet kolme tuntia ulkona.

Hetkessä huomaa, että perhe on monikulttuurinen. Kodin seinältä löytyy taulu, jossa lukee The Robor Family. Sen viereillä on Suomen- ja USA:n liput. Heidi vaihtaa koko ajan luontevasti kahden kielen välillä, hän puhuu miehelleen englantia, mutta lapsille suomea. James kommunikoi amerikanenglanniksi. Lasten suusta kuulen vain suomea. Itse yritän sönköttää molempia kieliä, mutta se ei ole niin helppoa. Välillä huomaan puhuvani Heidille englantia ja Jamesille suomea.

Miten James on sopeutunut Suomeen?

– En tiedä, olenko vieläkään sopeutunut. En usko, että minun kuuluukaan sopeutua. Jumala toi minut tänne, jotta auttaisin ihmisiä muuttumaan. Haluan tuoda vahvuuksiani niille alueille, joilla suomalaisilla on heikkoutta.

Rikkinäisen lapsuutensa vuoksi, James on käynyt itse läpi paranemisen prosessin.

– Se, miten Jumala paransi minut, on ollut prosessi. Jumala voi parantaa jonkun tunnetasolla heti, mutta useimmiten se on prosessi. Se on sitä, että otat yhden askeleen eteenpäin.

 Mielen uudistuminen on tärkeää, James mainitsee.

 – En usko, että voit olla täysin parantunut tunnetasolla, ellei mielesi ole uudistunut. Monet haavoistamme tulee ajattelustamme. Kaksi ihmistä voi käydä läpi saman, mutta tehdä siitä erilaiset johtopäätökset. Haavat tulevat usein meidän johtopäätöksistämme ja siitä, kuinka käsittelemme tilanteen. Jos joku astuu varpaillesi, voit ajatella, että olet luuseri, mutta joku toinen voi käydä läpi saman, eikä ajattele niin.

Psykologiaa opiskellut James on kirjoittanut suositun kirjan: Avaimet mahtavaan läpimurtoon, joka ilmestyy suomenkielellä nyt ennen joulua. Monet pastorit ovat lukeneet kirjan ja antaneet siitä todella hyviä arvioita. (Voit tilata kirjan osoitteesta: www.jamesrobor.com)

– Kirja syntyi omien elämänkokemuksieni tuloksena ja siitä, mitä opin koulussa eri ihmisiltä. Kirja keskittyy läpimurtoon. Olen itse mennyt vaikeuksien läpi ja kokenut läpimurtoja.

Kirjoittamisprosessin James aloitti muutama vuosi sitten. Kirjassa on 17 avainta läpimurtoon.

– Haluan auttaa ihmisiä saamaan läpimurron. Se on tehtäväni elämässäni. Sinun ei tarvitse olla sellainen, joka ei tee mitään elämällään. Voit muuttua ja alkaa auttaa ihmisiä. Kyse ei ole vain siitä, että tulet onnelliseksi, vaan että voit auttaa muita. Asiat, joista kirjoitan, on myös psykologisissa tutkimuksissa todistettu oikeaksi. En kirjoita vain mielipiteitäni.

Heidin kutsumus täydentää ihanalla tavalla Jamesin kutsumusta. Äitinä olemisen lisäksi hän haluaa olla vahva kristitty arjessa ja auttaa ihmisiä.

 – Jokainen tuolla kadulla on lähimmäisesi. Jokaista voit kohdata, kuten Jeesus kohtasi ihmisiä. Voit Hengessä rukoilla, mikä on ihmisen tilanne ja miten voisit auttaa häntä. Voit rukoilla henkilön puolesta ja kertoa hänelle Jeesuksesta, tai viedä hänet vaikka syömään. Tätä voimme tehdä kotikadulla tai töissä, Heidi rohkaisee.

Lue koko juttu joulukuun Näky magazine!

teksti ja kuva Maria Kesätuuli

 

 

Lisää uusi kommentti