Taivaallinen vaihtokauppa

Luokka: 
Pääkirjoitus

Jumalan tiet eivät ole meidän teitämme. Kun ihminen ajattelee, että kaikki on lopussa, silloin Jumala voi osoittaa voimansa ja antaa uuden alun. Se ei kuitenkaan tapahdu sattumanvaraisesti. Hän haluaa toimia yhteistyössä omiensa kanssa.

Moni kokee ahdistavaa pelkoa, jopa vihaa ja katkeruutta, kamppailee pettymyksiensä kanssa ja vajoaa itsesääliin. Lopulta masennus ja toivottomuus valtaa mielen, kun itse ei pysty muuttamaan itseään.

Loistavaa! Tästä alkavat Jumalan mahdollisuudet. Tilanne on vähän sama kuin hukkumassa olevan kanssa. Niin kauan kuin hänellä on voimaa pyristellä, pelastajan on mahdotonta auttaa.

Jeesus Kristus on tullut pelastamaan kaikkia ihmisiä. Kuolemansa ja ylösnousemisensa kautta hän teki sen mahdolliseksi. Hän on se luvattu Messias, jonka yllä on Pyhän Hengen voitelu. Hän on tullut julistamaan ilosanomaa nöyrille, sitomaan särjettyjä sydämiä ja päästämään kahlittuja vapauteen. Hän tarjoaa taivaallista vaihtokauppaa – todellista muutosta.

Mitä se on? Synnin orjuuttama ja sisäisesti haavoitettu ihminen saa luovuttaa kaiken sisimpänsä roskan Jeesukselle.

Mitä tilalle? Kun elämä on murjonut rankalla kädellä, kun murhe ja pelko on polttanut tuhkaksi kaiken arvokkaan, tilalle annetaan täysin uutta – juhlapäähine, joka merkitsee kuninkaallista asua ja asemaa Jumalan lapsena. Siinä astellaan pää pystyssä ilman häpeää ja tuskaa, tietoisina siitä, että paholainen on voitettu. Sen myötä annetaan ylitsevuotavasti iloöljyä murheen sijaan ja ylistyksen viitta masentuneen hengen sijaan, vaikka sitten olisi kuinka vaikeat elämän olosuhteet.

Mutta kun Jeesus on nyt korotettuna taivaaseen, miten hän voi toimia maan päällä ihmisten keskellä? Hänen omiensa kautta. He ovat hänen valtakuntansa edustajia. Heillä on sama voitelu, joka oli Jeesuksella. Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen voima välittyy heidän kauttaan kärsiville ihmisille. He tekevät niitä samoja tekoja, joita Jeesus teki täällä ollessaan.

Kuinka tavallinen ihminen voi saada osakseen näin ennenkuulumattoman taivaallisen vaihtokaupan? Se otetaan vastaan ilmaisena lahjana. Uskon kautta. Sisäisesti köyhä ja janoava ihminen, joka kuulee tämän ilosanoman, panee täyden luottamuksensa yksin Jeesuksen ristin uhriin. Silloin se tapahtuu. Synnit pyyhitään pois. Vangittu vapautuu. Särjetty sydän korjataan. Murheellinen saa lohdutuksen. Masentunut löytää uuden toivon.

Taivaan Isä tarjoaa juuri sinulle tätä siunattua vaihtokauppaa. Anna särjetty sydämesi hänelle ja ota vastaan parantuminen. Vapauttava voitelu tulee yllesi nyt! Ja kun itse olet tullut siunatuksi, voit olla sitomassa särjettyjä sydämiä ympärilläsi ja tuomassa heille iloöljyä.

Seppo Pehkonen

Lisää uusi kommentti