Toivottakaa rauhaa Jerusalemille

Luokka: 
Kolumni

Olemme perheenä käyneet erilaisin kokoonpanoin Israelissa. Maa on lumonnut meidät luonnonkauneudella, kulttuurilla ja Raamatun kertomusten elävöittäjänä. Mutta tämä kokemus, esikoisemme seikkailu miinoitetulla alueella pysäytti ajattelemaan sitä ahdinkoa ja väkivaltaa, jonka keskellä Israelin kansa joutuu elämään. Itsemurhapommittajien tai puukkohyökkäysten uhka voi vaania aivan tavallisen arjen keskellä, koulumatkalla, kahvilassa tai kauppareissulla. Voimme vain kuvitella, miltä itsestämme tuntuisi, jos naapurimaan johtaja antaisi lausunnon, jossa uhataan pyyhkäistä isänmaa pois kartalta. Jerusalemin heprealaisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kolme neljästä israelilaisesta tuntee jatkuvaa pelkoa.

Israel on läheinen meille kristityille ennen muuta sen vuoksi, että se on maa, jossa on syntynyt, kasvanut, elänyt, kuollut ja noussut ylös kuolleista Vapahtajamme Jeesus. Hän on elävä muistutus siitä, että ”pelastus on juutalaisista”. Jeesus on juutalaisen kansan lahja koko maailmalle, ihmiseksi syntynyt Jumala, kirjoituksissa luvattu Messias ja kuoleman ja kärsimyksen voittaja.

Jokaisen ihmisen synnit on sovitettu Pyhällä maalla Golgatan keskimmäisellä ristillä Jeesuksen veren vuotaessa. Jokaisella kansalla, ennen muuta juutalaisilla on oikeus kuulla ja ottaa vastaan sanoma Jeesuksesta, rauhan ja sovinnon tuojasta.

Jeesuksen lupaama rauha on tarkoitettu kaikille ihmisille ja kaikille kansoille, alkaen juutalaisista, myös palestiinalaisille ja meille suomalaisille. Se merkitsee ennen muuta sovintoa syntisen ihmisen ja pyhän Jumalan välillä.

Teksti Päivi Räsänen

Lue kolumni kokonaan huhtikuun Näky magazinesta!

Lisää uusi kommentti