Uima-allas vai virtaava joki?

Luokka: 
Pääkirjoitus

Kesä on lämpimien vesien aikaa. Lapset ovat aivan innoissaan, kun saavat polskia vedessä. Vanhimman poikani kolme- ja puolivuotiaat kaksoset ovat käyneet usein läheisen leikkipuiston uima-altaassa. Voi sitä riemua veden kanssa. Sinne on päästävä aina uudestaan.

Tuon altaan suhteen on yksi ongelma. Sen vesi likaantuu nopeasti ja se tyhjennetään aina viikonlopuksi, jonka jälkeen se täytetään taas maantaiaamuna puhtaalla vedellä.
Jos olisi virtaavaa vettä, allas pudistuisi jatkuvasti. Tietysti voisi mennä uimarannalle vaikka meren ääreen.

Jumala haluaa uudistaa kansaansa Henkensä vuodatuksen kautta, jota Raamattu kuvaa virtaavana vetenä. Jeesus sanoi, että Pyhä Henki tulee hänen omiensa sisimpään lähteeksi, josta virtaa jatkuvasti tuoretta vettä. Nuo elävän veden virrat on tarkoitettu, ei vain itseämme varten, vaan myös niitä varten, jotka ovat ympärillämme.

Meillä kristityillä on sellainen vaarallinen taipumus, että kun olemme saaneet maistaa Jumalan ihmeellistä hyvyyttä ja juoda hänen suloisuutensa virrasta, hyvin nopeasti rakennamme siitä itsellemme ja seurakunnallemme oman altaan. Ehkäpä hankimme vielä oman allasvahdinkin, etteivät toiset pääse sitä sotkemaan. Niin sitten jokaisella ryhmällä on oma allas, kellä hienompi ja kellä vaatimattomampi.

Ongelmana on vain se, että alkuun tuore virta alkaa ajan myötä pilaantua. Tarvitaan uutta ilmestystä. Entisestä täytyy tyhjentyä, perusteellisesti puhdistautua, ja sitten saada uudelleen täyttyä taivaan tuoreudella. Sama kehä toistuu niin kuin lasten leikkipuiston kahluualtaassa.

Jumalalla on annettavana enemmän. Ei vain niin, että oman kuppikuntamme pieni allas täyttyy, vaan monin verroin enemmän. Jumalan virta on vettä täynnä. Se on kuin padottu virta, jota Herran Henki ajaa. Tuon virran tulvintaa pidättää vain epäuskoinen ja itsekäs asenteemme. Sinun uskosi on kuin halkeama (tai luukku) tuossa padossa niin, että sinun kauttasi Jumalan rakkaus ja voima voi virrata ilman rajoituksia.

Kun näitä halkeamia on riittävästi padossa, sen murtumista ei enää pidätä mikään. Jumalan kirkkauden valtava virta vyöryy ja täyttää kaikki altaat yli äyräitten, niin ettei enää ole väliä missä altaassa uit, kun vesi on noussut yli kaikkien reunojen. Olemme tulleet aikaan, jolloin näin on tapahtumassa eri puolilla Suomea, eikä vain meillä vaan myös kansakunnissa.

Sinä olet ratkaisevassa asemassa. Oletko rakentamassa itsellesi ja seurakunnallesi omaa kaunista uima-allasta, jossa vettä voidaan käyttää tarkasti säädellyllä tavalla? Vai uskallatko avata sydämesi tulvaportit, ilman ehtoja, että Jumala saa vallata sinut ja seurakuntasi niin kuin tahtoo?

Virta on täällä! Astu siihen. Älä jää polskuttelemaan kahluualtaaseen.

Seppo Pehkonen
pehkonen.seppo[at]gmail[dot]com

Lisää uusi kommentti