Uusi aikakausi!

Luokka: 
Pääkirjoitus

Alkanut vuosi 2017 ei ole vain kalenterin mukaan järjestyksessä uusi vuosi, joka tuo uusia haasteita. Olemme Suomen kansana siirtymässä uudenlaiseen aikakauteen monessakin suhteessa.

 

Tämä vuosi on Suomen itsenäisyyden 100-vuotinen juhlavuosi ja samalla reformaatiosta koko Euroopassa on tullut kuluneeksi 500 vuotta. Saamme olla kiitollisia menneiden sukupolvien laskemasta perustuksesta. Suomi nousi raskaiden nälkävuosien suosta ja sota-ajan hirvittävistä fyysisistä ja henkisistä kauhuista, jotka panivat kansamme polvilleen. Uskonpuhdistus on puolestaan tuonut meille äärettömän arvokkaan ilmestyksen Jumalan vanhurskauden saamisesta lahjana yksin armosta uskon kautta ja siitä, että Raamattu on kaiken uskomme ainoa perusta.

 

Jumalan armo oli kansamme yllä, kun vaikeina aikoina hengellinen herääminen oli todellisuutta aina valtionjohtoa myöten. Kuitenkin vuosien myötä ulkoisen hyvinvoinnin kehittyessä on nähty, että ihmisten sisäinen pahoinvointi on koko ajan lisääntynyt. Arvomaailma valtion johdossa on selvästi vieraantumassa Jumalan Sanan periaatteista. Profeetalliset äänet varoittavat uhkakuvista maamme turvallisuuden suhteen. Tähän viittasi myös tasavaltamme presidentin Sauli Niinistön uudenvuoden puhe. Oli muuten hienoa, että sekä pääministeri että presidentti kumpikin puheissaan toivotti vuoden vaihtuessa Suomen kansalle Jumalan siunausta. Sitä todella tarvitaan. Kun vielä laajennamme kuvaa, niin kansainvälisesti suuria yllätyksiä voi hyvinkin olla edessä Yhdysvaltojen juuri virkaan asetetun presidentin Donald Trumpin kautta.

 

Onko nyt alkamassa kokonaan uusi aikakausi? Jumalan aika ei ole vain kronologista kalenterin juoksevaa aikaa, jossa päivät muuttuvat viikoiksi, kuukausiksi, vuosiksi, vuosisadoiksi ja -tuhansiksi. Kreikan kielessä on 'kronoksen' lisäksi toinen aikaa tarkoittava sana 'kairos'. Se tarkoittaa erityistä aikaa. Jumalan kairos-aika on silloin, kun hän tekee jotakin erityistä joko yksilöihmisen, perhekunnan, seurakunnan tai koko kansakunnan kohdalla. Se on etsikkoaika, jolloin Jumala vierailee uudella ja tuoreella tavalla. Silloin herätyksen tuulet puhaltavat ja on todellinen mahdollisuus muutokseen.

 

Nyt tarvitaan profeetallisia esirukoilijoita, jotka ottavat paikkansa ja kuulevat, mitä Henki sanoo seurakunnille, ja ymmärtävät, mikä Jumalan aika on meneillään. Nyt tarvitaan apostolista liikkeellelähtöä, joka varustaa ja mobilisoi evankeliumin todistajat tuomaan Jumalan rakkauden ja voiman kärsivien ihmisten vastaanotettavaksi. Nyt tarvitaan paimenten ja opettajien voitelua, jotta uskoon tulleet voidaan ohjata sisälle seurakuntiin ja tehdä heistä Jeesuksen todellisia opetuslapsia.

 

Herra tekee uutta. Se on paljon parempaa kuin kukaan meistä osaa edes kuvitella. Mutta se edellyttää meiltä heräämistä tuoreeseen suhteeseen Jumalan kanssa, jolloin prioriteetit ajankäytössäkin menevät kokonaan uusiksi. Silloin ei jäädä vain ottamaan vastaan lisää siunauksia, vaan nähdään selkeästi oma kutsumus ja aletaan toimia sen mukaisesti.

 

Näe missä ajassa olemme nyt. Tiedosta selkeästi oma asemasi Kristuksessa ja lähde rohkeasti korjaamaan satoa taivasten valtakuntaan.

 

Seppo Pehkonen

seppo.pehkonen(at)nakymagazine.fi

Lisää uusi kommentti