Uusien alkujen Jumala

Luokka: 
Pääkirjoitus

Vuodenvaihde on kalenterissa vain tietty ajan hetki, jota voidaan juhlia monin tavoin. Mutta kun hengen maailmassa alkaa uusi aikakausi, silloin Jumalan kansan tulee astua rohkeasti siihen.

Profeetta Jesaja julistaa Herran sanana: "Katso, minä teen uutta! Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa?" Meidän tulee katsoa tarkaan ja nähdä, kuinka Herra on viemässä kansaansa Suomessa sellaiseen aikakauteen, jossa Jumalan monet lupaukset alkavat toteutua nopeutetussa aikataulussa. Jos suhtaudumme välinpitämättömästi Jumalan antamaan uuteen alkuun, saatamme tallata tuon uuden taimen jalkoihimme ja ajautua sen ohi.

Mitä uusia alkuja Jumala on avaamassa meille? Mitä sellaista ollaan ottamassa vastaan, jonka täyttymiseen on voinut mennä aiemmin kymmenenkin vuotta, joka nyt on toteutuva jopa yhdessä vuodessa?

Ensinnäkin uskon henki nousee uudella tavalla. Tiedämme, että uskon kautta on mahdollista omistaa Jumalan lupaukset ja nähdä sielujen pelastuvan, sairaiden parantuvan ja pimeyden kahleiden irrottavan otteensa ihmisistä. Usko on lujaa luottamusta siihen, mitä Jeesus teki ristillä, kun hän sovitti syntimme ja lunasti meidät vapaaksi. Usko ei ole meidän yritystämme uskoa, vaan Kristuksen vaikuttamaa uskoa meissä. Läheisessä suhteessa Herraan, rakkauden kautta vaikuttava usko toimii luonnostaan. Saamme omata suuren uskon, koska sen vaikuttajana on suuri Jumala.

Toiseksi Pyhän Hengen voitelu lisääntyy. Meille on luvattu, että kun Pyhä Henki tulee päällemme, saamme voiman olla Jeesuksen todistajia. Tuo voima on sellainen, että se räjäyttää pimeyden ja todistukseen tulee Jumalan yliluonnollinen läsnäolo, joka vetää ihmisen sisälle pelastukseen. Armolahjojen toiminta vapautuu ja avautuu voitelun kautta uudella tavalla. Kun täytytään jatkuvasti yhä uudelleen Pyhällä Hengellä ja eletään ensirakkauden palossa, yliluonnollisesta tulee luonnollista.

Kolmanneksi Jumalan kirkkauden esiintulo vahvistuu. Kirkkaus on Jumalan läsnäolon ilmapiiri, joka on koettavissa. Miten? Ylistetään koko sydämestä Herraa, kunnes palvonnan henki tulee ja viivytään palvonnassa, kunnes kirkkaus ilmestyy. Kun uskon ja voitelun tasolla ihminen toimii yhteistyössä Pyhän Hengen kanssa, kirkkauden laskeutuessa on toisin, ihminen väistyy sivuun ja Jumala toimii suvereenisti. Sen myötä tapahtuu yliluonnollisia ihmeitä ja tunnustekoja, pelastumisia ja vapautumisia ilman suuria ponnisteluja. Ihminen on levossa Isän rakkauden ja pyhyyden ympäröimänä palvoen ihmeellistä ja mahtavaa Jumalaa.

Nyt on Jumalan aika sinulle, että voit nousta uskossa uudelle tasolle. Voit kokea Hengen voitelun lisääntyvän ja nähdä, kuinka Jumala toimii yhteistyössä kanssasi. Nyt on kirkkauden aika Kristuksen koko ruumiille, jolloin voidaan kokea Jumalan suvereenia toimintaa sielujen suuressa sadonkorjuussa ja herätyksen läpimurrossa.

Seppo Pehkonen

Lisää uusi kommentti