Valmius uhrata

Luokka: 
Kolumni

Viime kuukausien aikana olen taas Jumalan armosta saanut kiertää erilaisissa seurakunnissa julistamassa valtakunnan evankeliumia. Monessa seurakunnassa olen tiedustellut seurakunnan vanhemmalta väeltä historiaa, erityisesti syntyvaiheita. Vastaukset ovat luonnollisesti vaihdelleet, mutta jotain keskeistä löytyy kaikista: työ on vaatinut paljon, uhraukset ovat olleet suuret. Usein ryhmä ihmisiä on myynyt talonsa rakentaakseen seurakunnalle tilat.

Jos meillä ei löydy valmiutta uhrata, niin emme koskaan tule etenemään kutsussamme saatikka voittamaan kansakuntaa Jeesukselle. Jeesus maksoi synneistämme eikä uhripalvelusta tarvita enää tänään, mutta uhraaminen meidän kohdallamme tarkoittaa että meiltä täytyy löytyä valmius antaa kaikkemme. Hän antoi kaikkensa.

Jos me todella rakastamme Häntä, me myös pidämme Hänen Sanansa (Joh.15:10), myös silloin kun se sattuu. Reilun puolentoista vuoden aikana olen sekä omalla kohdallani että johtamassani seurakunnassa saanut nähdä miten myös tänä päivänä maksetaan hintaa Jeesuksen seuraamisesta. Perheiden sisällä käännytään toisiaan vastaan, ja vihollinen käyttää samoja strategioita jälleenrakentajia vastaan kuin Nehemian aikaan: pelottelua, suostuttelua, uhkailua… Miten suhtaudumme tilanteisiin, joissa kaikki ei enää olekaan helppoa?

teksti: Patrick Tiainen kuva Joacim Mäkinen

Lue kolumni kokonaan huhtikuun Näky magazinesta!

Lisää uusi kommentti