Yliluonnollisuus ja rakkaus

Luokka: 
Pääkirjoitus

Viime kuukausina on puhuttu paljon Jumalan kirkkauden esiin tulemisesta. Keskustelu suuntautuu helposti sivuraiteille, kun aletaan miettiä, millaisia yllättäviä ilmentymiä kokouksissa tapahtuu. Kun Jumala haluaa saavuttaa ihmisen sydämen, Hän joutuu usein loukkaamaan ihmisjärkeä.

Mitä kirkkaus on? Se on raamatullinen ilmaus siitä, millainen on Jumalan olemus. Tyhjentävästi sitä on mahdotonta selvittää, koska se kuvaa kaikkea sitä, mitä Jumala on. Kun Jumala aikoinaan astui näyttämölle, joutui Job vaikenemaan ja panemaan käden suulleen. Kaikkivaltiasta on mahdotonta ymmärtää. Kun Jumalan Poika tuli maailmaan, riemuitsivat kaikki taivaan joukot. Kun Jumalan Henki lankesi seurakunnan ylle, nähtiin valtaisa pyörremyrsky ja tuliset kielet.

Vaikka emme ymmärrä Jumalan kirkkauden olemusta tyhjentävästi, haluan kuitenkin ilmaista kaksi keskeistä seikkaa, jotka ovat seurausta Jumalan kirkkauden läsnäolosta. Ne ovat myös sellaisia ydinarvoja, joiden perustalla herätyksen läpimurto on todellisuutta ja joihin seurakunnan tulisi rakentaa toimintansa. Lyhyesti ilmaistuna: Yliluonnollisuus ja rakkaus.

Seurakunta tarvitsee apostolisen ja profeetallisen voitelun, jotta se voi nähdä Jumalan yliluonnollisen taivaan todellisuuden ja tuoda sen maan päälle. Jumala puhuu selkeästi ihmisten elämään. Sairaat voivat oikeasti parantua. Demonisissa siteissä oleva voi vapautua ja eheytyä sisäisesti. Pyhän Hengen kaste ja armolahjojen toiminta tuo Jumalan väkevän voiman ihmisten elämään. Luonnonlakien vastaiset luomisihmeet, voimateot ja erityiset merkit, talousihmeet ynnä muut Jumalan yliluonnollisen voiman ilmentymät kuuluvat Jumalan läsnäoloon.

Seurakunta tarvitsee myös paimenellisen ja opetuksellisen ja evankelioimisen voitelun, jotka ilmenevät todellisena rakkautena. Kirkkauden läsnäolo tuo esiin myös Jumalan rakkauden ja sen myötä välittämisen toisista ihmisistä. Rakkaus ei takerru toisten virheisiin, vaikka se pitää kiinni totuudesta. Se näkee aina anteeksiannon ja uuden alun ja ennalleen asettamisen mahdollisuuden. Se tuo aidon vapautumisen pelon, häpeän, katkeruuden, syyllisyyden ja ahdistuksen traumoista. Rakkaus antaa itsensä toisten hyväksi. Se on autuasta iloa ja taivaallista rauhaa, joka virtaa Hengen hedelmänä siunaukseksi toisille. Se kukoistaa kaikissa suhteissa.

Jumalan kirkkaus on sinua varten! Ota vastaan usko Jumalan yliluonnolliseen voimaan ja astu jakamaan tätä kirkkautta eteenpäin myös rakkauden tekoina.

Seppo Pehkonen
pehkonen.seppo[at]gmail[dot]com

Lisää uusi kommentti