Evankeliumi kirkkaasti esillä

ESY eli Elävän Sanan Yhteys -seurakunta Helsingissä palvelee kaupunkia haasteellisella, mutta erittäin tärkeällä asialla. He järjestävät joka torstai klo 18 ESY International kokouksia, jotka tulkataan arabian ja farsin kielelle.

Kuinka kaikki alkoi?

Heinäkuussa 2015 Pia Hackzell istui kotonaan ja luki lehdestä pakolaisvirroista, jotka tulvivat Suomeen. Hän luki myös siitä, kuinka Saksassa moni pakolainen oli tullut uskoon.

– Kun olin lukenut sen, minulle tuli tuska ja rukoustaakka, kuin synnytysrukous. Ymmärsin, että tämä on Jumalan teko, että nämä ihmiset pääsevät ulos islamin hengen vallasta Eurooppaan. Se on kuin kätketty siunaus Euroopalle, kuin hiomaton timantti. Rukoilin, että Eurooppa näkisi sen siunauksen, että me voimme evankelioida näitä ihmisiä. Kaikilla on oikeus saada kuulla evankeliumi. Rukoilimme voimallisesti asian puolesta myös koko seurakuntana.

Ennen ESY internatiol -iltoja ESY seurakunta ehti järjestää turvapaikanhakijoille mm. evankelioivia tapahtumia, suomenkielenkurssia ja Alfa -kurssia, joiden kautta turvapaikanhakijoita tavoitettiin. Monia haasteita on ollut matkan varrella, mutta aina Jumala on ihmeellisesti auttanut.

Pia kertoo tapauksesta, kuinka he evankelioinnin kertomisen jälkeen kysyivät, onko kenelläkään jotain sairautta, jonka puolesta he voisivat rukoilla. Yksi mies uskalsi nostaa kätensä. Sen jälkeen toinen uskalsi nostaa kätensä. Hänellä oli ongelmia näön kanssa. Rukouksen jälkeen hän kertoi näkevänsä paremmin. Se avasi tulpan ja moni uskalsi tulla rukoiltavaksi.

ESY international illat alkoivat syyskuussa 2016. Herra on lähettänyt sinne ihmisiä. Nykyisin illoissa käy n. 50-80 turvapaikanhakijaa.

 

Mitä Jumala on tehnyt iltojen kautta?

– Moni on tullut uskoon. Moni on myös löytänyt Herran muualla ja tulee hakemaan opetusta ja yhteyttä. Paljon on parantunut. Olemme kastaneet jo 75 ihmistä, Pia kertoo.

Lue kesäkuun numerosta ex-muslimien todistuksia, kuinka he ovat löytäneet Jeesuksen luokse!

teksti: Daniel & Maria Pant

Lisää uusi kommentti